Yhteishakutulokset julkaistaan 13.6.

 

Ammattiopistojen ja lukioiden kevään 2019 yhteishaun opiskelijavalinnat julkaistaan 13.6.2019. Oulun seudun ammattiopistoon valitaan 1646 opiskelijaa.

Opetushallitus lähettää sähköisen tuloskirjeen kaikille hakijoille. OSAO julkaisee valitut opiskelijat verkkosivuillaan niiden osalta, jotka ovat antaneet nimensä julkaisuluvan.

Opiskelupaikka on otettava vastaan sähköisesti Opintopolussa viimeistään 27.6.2019. Lukuvuosi käynnistyy OSAOssa elokuun alussa.

Mikäli nuori ei saa opiskelupaikkaa yhteishaussa, hänen on mahdollista päästä opiskelemaan varasijalta, mikäli paikkoja vapautuu. Nuori voi hakea opiskelemaan myös jatkuvassa haussa OSAOn verkkosivujen kautta. Yksi vaihtoehto on myös ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus VALMA, johon on haku paraikaa käynnissä.

OSAO Ovi -hakijapalvelu Oulun Pikisaaressa auttaa ja neuvoo hakijoita koko kesän. OSAO Ovessa on kaikki tieto yhdessä paikassa, esimerkiksi OSAOn ajantasainen paikkatilanne.

– Meille on helppo tulla käymään tai yhteyttä voi ottaa chatilla tai puhelimella. Tarjoamme henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa jokaiselle. Ota yhteyttä, jos olet vailla opiskelupaikkaa tai paikan vastaanottaminen herättää kysymyksiä, kehottaa Raija Lehtonen OSAO Ovi -hakijapalvelusta.

Yhteishaussa saatu opiskelupaikka kannattaa ottaa vastaan, jotta varmistaa itselleen opiskelupaikan syksyksi. Vaikka nuori ottaisi vastaan alemman hakutoiveen paikan, hän jää silti jonottamaan ylemmän hakutoiveen paikkaa.

Oulun seudun ammattiopistoon haki kevään yhteishaussa 2222 ensisijaista hakijaa. Yhtä opiskelijapaikka tavoitteli keskimäärin 1,3 hakijaa. Valtakunnallisesti hakijoista 51 % haki ensisijaisesti ammatilliseen koulutukseen ja 49 % lukioon.

Oulun seudun ammattiopisto OSAO on monialainen ammattiopisto, jossa on noin 10 000 päätoimista opiskelijaa. Koulutusyksiköt sijaitsevat Kempeleessä, Limingassa, Oulussa, Muhoksella, Pudasjärvellä ja Taivalkoskella. OSAO kuuluu Oulun seudun koulutuskuntayhtymään Osekkiin.

Lisätietoja kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi, p. 050 538 3929