Yhteishakutulokset julki 14.6.

Ammattiopistojen ja lukioiden kevään 2018 yhteishaun opiskelijavalinnat julkaistaan 14.6. Oulun seudun ammattiopistoon valitaan 1634 opiskelijaa.

Opetushallitus lähettää sähköisen tuloskirjeen kaikille hakijoille. OSAO julkaisee valitut opiskelijat myös verkkosivuillaan niiden osalta, jotka ovat antaneet nimensä julkaisuluvan.

Opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään 28.6.2018. Lukuvuosi käynnistyy OSAOssa 8.8.2018.

– Kaikkien OSAOon valittujen tulee ottaa paikka Wilman kautta vastaan. Wilma-tunnukset lähetämme OSAOlta tulevan valintakirjeen mukana, muistuttaa Raija Lehtonen OSAO Ovi -hakijapalvelusta.

Mikäli nuori ei saa opiskelupaikkaa yhteishaussa, hän voi hakea opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Yksi vaihtoehto on myös ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus VALMA, johon on haku paraikaa käynnissä.

OSAO Ovi -hakijapalvelu Oulun keskustassa auttaa ja neuvoo hakijoita koko kesän. OSAO Ovessa on kaikki tieto yhdessä paikassa, esimerkiksi yksiköiden ajantasainen paikkatilanne.

– Meille on helppo tulla käymään tai yhteyttä voi ottaa chatilla tai puhelimella. Tarjoamme henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa jokaiselle. Ota yhteyttä, jos olet vailla opiskelupaikkaa tai paikan vastaanottaminen herättää kysymyksiä, kehottaa Lehtonen.

Yhteishaussa saatu opiskelupaikka kannattaa ottaa vastaan, jotta varmistaa itselleen opiskelupaikan syksyksi. Vaikka nuori ottaisi vastaan alemman hakutoiveen paikan, hän jää silti jonottamaan ylemmän hakutoiveen paikkaa.

Oulun seudun ammattiopistoon oli kevään yhteishaussa 2425 ensisijaista hakijaa. Valtakunnallisesti aloituspaikkoja ammatillisessa koulutuksessa on tarjolla 41 900.

Ammatillisen koulutuksen tärkein tavoite on luoda sellaista osaamista, jolla henkilö työllistyy. Oulun seudun ammattiopisto OSAO on monialainen ammattiopisto, jossa on noin 10 000 päätoimista opiskelijaa. Koulutusyksiköt sijaitsevat Kempeleessä, Limingassa, Oulussa, Muhoksella, Pudasjärvellä ja Taivalkoskella. OSAO kuuluu Oulun seudun koulutuskuntayhtymään Osekkiin.

Lisätietoja kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi, p. 050 538 3929