-
Haku jatkuu ympäri vuoden. Katso haussa olevat koulutukset.
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, asiakaspalvelun osaam.ala, tarjoilija (nro 726626)
Elementti näyttää Voice Intuitiven kuuntelunapin ja translate-valikon
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, asiakaspalvelun osaam.ala, tarjoilija (nro 726626)
Kohderyhmä
Tavoitteena on suorittaa Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, Asiakaspalvelun osaamisala, tarjoilija. Tarjoilijana vastaat asiakkaiden palvelusta ja onnistuneen palvelukokonaisuuden tuottamisesta. Opinnoissasi sinut perehdytetään hyvään asiakaspalveluun, kassatoimintoihin, erityyppisiin tarjoilutapoihin sekä ruokien ja juomien tarjoiluun. Koulutuksen suorittanut tarjoilija työskentelee ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, liikenneasemilla, kahviloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä sekä suurtalouden toimipaikoissa.
Kohderyhmänä ovat pääasiassa Oulun seudun työllisyysalueen asiakkaat, jotka ovat kiinnostuneet tarjoilijan työtehtävistä. Koulutukseen hakeutuminen ei edellytä aiempia ravitsemisalan opintoja tai työkokemusta.
Koulutuksen sisältö
Koulutus toteutetaan ajalla 1.9.2025 – 31.5.2028.
KOULUTUKSEN SISÄLTÖ:
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) sekä yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).
Pakolliset ammatilliset tutkinnon osat
· Ravitsemispalveluissa toimiminen, 20 osp
· Asiakaspalvelu ja myynti, 25 osp
· Annosruokien ja juomien tarjoilu, 40 osp
Valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat 60 osp, esimerkiksi
· Á la carte -tarjoilu, 30 osp
· Kahvilapalvelut, 10 osp
· Katu- ja pikaruokapalvelut, 10 osp
· Juomien myynti ja tarjoilu, 25 osp
Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp
· Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
· Matemaattis- ja luonnontieteellinen osaaminen
· Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen
Opintojen alussa jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan perustutkinnon suorittamisesta.
Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena oppilaitoksessa. Koulutukseen sisältyy myös työpaikoilla järjestettävää koulutusta yhteensä noin 8 kuukautta.
Koulutuksessa suoritetaan hygieniaosaamistodistus /-kortti, jonka opiskelija maksaa. (Vuonna 2025 maksu on 9 euroa), muuten koulutus on maksuton.
Lisätietoa koulutuksesta
Koulutuspäällikkö Esa Koppelo, esa.koppelo@osao.fi, sekä opinto-ohjaaja Mervi Savela, mervi.savela@osao.fi
iframe {border: none;}
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/4221360
HUOM! Tule kuulemaan lisää koulutuksesta INFOTILAISUUTEEN 19.5.2025 klo 14.00 Teams-yhteydellä. Linkki ilmoitetaan myöhemmin.
Koulutukseen hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Hae koulutukseen Työmarkkinatorin Asiointi -verkkopalvelussamme täytettävällä sähköisellä lomakkeella tai jätä paperihakemus oman työllisyysalueesi toimistoon. Sähköiseen lomakkeeseen pääset tämän ilmoituksen välilehdiltä klikkaamalla Hae tähän koulutukseen. Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman kirjautumista, sinun tulee vahvistaa hakemuksesi paikalliselta viranomaiselta ennen hakuajan päättymistä. Paperihakemuksen löydät osoitteesta www.suomi.fi hakusanalla Hakemus työvoimakoulutukseen.
Täytä hakemuksesi huolellisesti. Kerro Tarkemmat perustelut kohdassa, miksi olet kiinnostunut koulutuksesta ja miten koulutus edistäisi työllistymistäsi. Täydennä myös koulutus- ja työhistoriatiedot hakemukseesi. Valinnat haastattelutilaisuuteen tehdään hakemusten perusteella. Kutsut haastatteluihin lähettää kouluttaja. Lopullisen päätöksen opiskelijavalinnasta tekee BusinessOulun työllisyyspalvelut.
Jotta voit tulla valituksi työvoimakoulutukseen, tulee työnhakusi olla voimassa koulutuksen hakuaikana sekä koko koulutuksen keston ajan. Voit avata työnhakusi Työmarkkinatorin Asiointi -verkkopalvelussamme. Voit seurata verkkopalvelussa myös hakemuksesi käsittelyä kohdasta Työvoimakoulutus > Hakemusteni tilanne.
Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Koulutukseen tai sen valintatilaisuuteen osallistumatta jättämisellä voi olla vaikutusta oikeuteesi saada työttömyysetuutta.
Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta ja kulukorvausta. Lisätietoa työvoimakoulutuksesta voit lukea osoitteesta https://tyomarkkinatori.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-tyoelamasta/koulutus/eri-tavat-opiskella/opiskelu-tyottomana.
Koulutuksen kuvaus
Opetuskieli: Suomi
Opiskelumuoto:
Hinta: