Oppisopimus ja koulutussopimus

Työnantaja! Tarvitsetko uutta työvoimaa tai haluatko päivittää nykyisen henkilöstösi osaamista? Vai kaipaatko itse ammattitaidon päivittämistä? Oppisopimus tai koulutussopimus on ratkaisu!

Oppisopimuksella ja koulutussopimuksella opiskellaan työelämässä

Oppisopimus tarkoittaa työsuhteessa tapahtuvaa opiskelua, jolloin opiskelija saa palkkaa. Koulutussopimuksella opiskelija opiskelee työpaikalla opiskelijana, ilman työsuhdetta.

Kaikkia OSAOn tutkintoja ja tutkinnonosia voi opiskella työpaikoilla. Soveltuvista työtehtävistä ja ohjauksesta työpaikalla sovitaan yhteistyössä työpaikan kanssa, kun sopimusta suunnitellaan.

Ohjaus työpaikalla

Jokaisella opiskelijalla on työpaikalta oma työpaikkaohjaaja sopimuksen aikana. Työpaikkaohjaaja suunnittelee, ohjaa ja arvioi opiskelijan oppimista.

Lisätietoa työpaikkaohjaajan tehtävistä

Oppisopimuksen hakeminen

Oppisopimuksella opiskelun aloittaminen on mahdollista ympäri vuoden. Tukenasi ovat OSAOn oppisopimustoimijat. Voit hakeutua oppisopimukseen jatkuvan haun kautta tai olemalla yhteydessä OSAOn oppisopimustoimijaan tai täyttämällä Oppisopimushakemuksen. Hakemuksen onnistunut lähettäminen suoraan edellyttää hakemuksen kaikkien kohtien täyttämistä.

Täytä oppisopimushakemus

Tutustu oppisopimusesitteeseen

 

Selaa oppisopimusesitettä Issuu-palvelussa

Työnantaja - työllistä kesäksi ja kouluta

Kesäoppisopimuksella saat motivoituneen kesäavun ja parhaimmillaan pitkäaikaisen luottotyöntekijän.

Lue lisää kesäoppisopimuksesta

OSAOn oppisopimustoimijat

Oppisopimustoimijat jalkautuvat mielellään työpaikallesi. Työnantajan kumppanina olemme aina käytettävissä osaamisen kehittämisessä. Palvelumme ovat maksuttomia.

Katso oppisopimustoimijoiden yhteystiedot

Yrittäjä Mia Myllymäki toteutti unelmansa kätilöstä floristiksi

Katso videolta Mian kokemuksia oppisopimuksesta.

Oppisopimus ja koulutussopimus

Katso video oppisopimuksesta ja koulutussopimuksesta.