Haen opiskelijaksi

Meille voit hakea opiskelemaan monta eri väylää pitkin. Hakuväyläsi riippuu siitä, minkälainen lähtötilanteesi hakuhetkellä on, mikä on elämäntilanteesi tai mitä olet aiemmat opiskellut.

Yhteishaku peruskoululaisille ja ilman tutkintoa oleville

Jos et ole vielä suorittanut mitään toisen asteen tutkintoa (ammatillinen tutkinto tai ylioppilastutkinto) voit hakea opiskelemaan ammatillista perustutkintoa yhteishaussa.

Yhteishaussa haetaan opiskelupaikkaa perustutkinnosta. Osaamisala valitaan myöhemmin joko opintojen alussa tai ensimmäisen opiskeluvuoden aikana. Tässä poikkeus on taideteollisuusalan perustutkinto, jossa haetaan suoraan halutulle osaamisalalle.

Ylioppilastutkinnon suorittanut tai lukion oppimäärän suorittanut voi hakea opiskelemaan perustutkintoa jatkuvan haun kautta.

Olen peruskoulussa tai ilman tutkintoa

Jatkuva haku kaikille

Jatkuvaa hakua on sekä hakuajallista että hakuajatonta.

Joillakin aloilla on hakuajaton jatkuva haku, joka on avoinna koko ajan ja opinnot voi aloittaa joustavasti. Hakuajallinen jatkuva haku taas laitetaan auki silloin, kun alalle on mahdollista ottaa uusia opiskelijoita ja opinnot alkavat yleensä tiettynä ajankohtana. Jatkuvassa haussa hakeudutaan perustutkintohin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin. Jatkuvassa haussa haku tapahtuu suoraan osaamisalalle.

Haluan uuden ammatin

Työttömille työnhakijoille

Hanki kokonaan uusi ammatti tai täydennä osaamistasi työvoimakoulutuksella.

Työvoimakoulutuksena on tarjolla perustutkintoja, ammattitutkintoja ja tutkintojen osia. Työvoimakoulutukseen hakeudutaan TE-palveluiden kautta.

Olen työtön työnhakija

Pätevyydet, kortit ja lyhytkoulutukset

Syvennä olemassa olevaa ammattitaitoasi tai hanki työelämässä vaadittavat lakisääteiset korttikoulutukset.

Osaamisen päivittämiseen ja täydentämiseen on tarjolla erilaisia lyhytkoulutuksia. Lyhytkoulutuksia järjestään päivä- ja iltakoulutuksina, monimuotokoulutuksena tai verkko-opiskeluna.

Pätevyydet, kortit ja lyhytkoulutukset

Katso videolta, mitä sinun on hyvä tietää ammatillisista opinnoista ja opiskelusta OSAOssa.

Iso valkoinen nuoli osoittaa oikealle

Apua hakeutumiseen

Kaikissa hakeutumiseen liittyvissä asioissa sinua palvelee OSAO Ovi -hakijapalvelut.

Ota yhteyttä sähköpostitse, puhelimitse, chatilla tai käy paikan päällä joko ajanvarauksella tai ilman.

Katso OSAO Oven yhteystiedot