Ammattilukio

Ammattilukiossa voit opiskella lukio-opintoja ammatillisten opintojen rinnalla ja hankkia lisää osaamista ja valmiuksia työelämään ja jatko-opintoihin. Haukiputaan, Kaukovainion ja Kontinkankaan yksiköissä järjestämme lukio-opinnot yhteistyössä Oulun aikuislukion kanssa aikuislukion opetussuunnitelman mukaisesti. Kempele-Limingan, Muhoksen, Pudasjärven ja Taivalkosken yksiköt tekevät yhteistyötä myös lähilukioidensa kanssa.

Ammattilukiossa voit suorittaa:

  • kaksoistutkinnon: ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto
  • kaksoistutkinnon ja lukion oppimäärän: ammatillinen perustutkinto, ylioppilastutkinto ja lukion oppimäärä
  • aineopintoja: yksittäisen oppiaineen kaikki kurssit
  • yksittäisiä kursseja: voit kokeilla lukioaineita (esim. englanti, matematiikka) tai korvata yhteisten tutkinnon osien pakollisia tai valinnaisia osa-alueita.

Kaikki ammatillista perustutkintoa opiskelevat opiskelijamme voivat suorittaa lukio-opintoja missä tahansa yksikössä ja kaikilla osaamisaloilla, paitsi ei englanninkielisen liiketoiminnan perustutkinnon yhteydessä.  Järjestämme ammattilukio-opetusta seuraavissa yksiköissä:

  • Haukiputaan yksikkö
  • Kaukovainion yksiköt
  • Kontinkankaan yksikkö
  • Kempele-Limingan, Muhoksen, Pudasjärven ja Taivalkosken yksiköt tekevät yhteistyötä myös lähilukioidensa kanssa.

Ammattilukiolaiset voivat ottaa kursseja myös Oulun aikuislukion iltaopetuksen ja eLukion kurssitarjottimilta.

Ammattilukio-opinnot edellyttävät opiskelijalta oman kannettavan tietokoneen hankkimista.

Tutustu ammattilukiolaisen oppaaseen täällä.

Hakeminen ammattilukioon

Kun haet yhteishaussa Opintopolussa opiskelupaikkaa OSAOsta, vastaa Opintopolussa kysymykseen: Haluaisitko suorittaa ammatillisen perustutkinnon ohella lukio-opintoja / ylioppilastutkinnon? Kysymykseen on vastattava Kyllä tai Ei.

Vaikka vastaisitkin ei, voit ilmoittautua lukio-opintoihin vielä syksyllä mukaan. Opintojen alkaessa täytetään ilmoittautumislomake.

Jos olet tullut valituksi ammatilliseen perustutkintoon jatkuvan haun kautta, ota yhteys yksikkösi lukio-opintojen opinto-ohjaajaan.

Lukio-opintoihin ilmoittautumiseen suositellaan perusopetuksen oppimäärään kuuluvien ns. lukuaineiden keskiarvoksi 7,5.  Keskiarvoon lasketaan seuraavien aineiden arvosanat: äidinkieli ja kirjallisuus, toinen kotimainen kieli, vieras kieli, terveystieto, uskonto tai elämänkatsomustieto, historia, yhteiskuntaoppi, matematiikka, fysiikka, kemia, biologia ja maantieto. Keskiarvorajasta voidaan poiketa yksikönjohtajan päätöksellä opiskelijan ja alaikäisen opiskelijan huoltajan kanssa käydyn ohjauskeskustelun jälkeen.

Ammattilukioinfo

Opiskelijaksi valituille ja heidän huoltajilleen pidetään infotilaisuus ammattilukiosta ti 16.6.2020 klo 18.00. Tilaisuus pidetään Kaukovainio, tekniikan yksikön auditoriossa osoitteessa Kotkantie 2A, 90250 Oulu.

Big white arrow on a grey background pointing to the right

Apua hakeutumiseen

Neuvoja ja apua koulutukseen hakeutumiseen saat OSAO Ovi -hakijapalvelusta.

OSAO Ovi
p. 040 826 6060
ovi@osao.fi

Katso aukioloajat