Ammattilukio

Ammattilukiossa voit opiskella lukio-opintoja ammatillisten opintojen rinnalla ja hankkia lisää osaamista ja valmiuksia työelämään ja jatko-opintoihin. Oulussa ja Haukiputaalla järjestämme lukio-opinnot yhteistyössä Oulun aikuislukion kanssa aikuislukion opetussuunnitelman mukaisesti. Kempele-Limingan, Muhoksen, Pudasjärven ja Taivalkosken yksiköt tekevät yhteistyötä myös lähilukioidensa kanssa.

Ammattilukiossa voit suorittaa:

  • kaksoistutkinnon: ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto
  • kaksoistutkinnon ja lukion oppimäärän: ammatillinen perustutkinto, ylioppilastutkinto ja lukion oppimäärä
  • aineopintoja: yksittäisen oppiaineen kaikki opintojaksot
  • yksittäisiä opintojaksoja: voit kokeilla lukioaineita (esim. englanti, matematiikka) tai korvata yhteisten tutkinnon osien pakollisia tai valinnaisia osa-alueita.

Kaikki ammatillista perustutkintoa opiskelevat opiskelijamme voivat suorittaa lukio-opintoja missä tahansa yksikössä ja kaikilla osaamisaloilla, paitsi ei englanninkielisen liiketoiminnan perustutkinnon yhteydessä.  Järjestämme ammattilukio-opetusta seuraavissa tiloissa:

  • Oulun ammattilukio, Kotkantie 1, Oulu
  • Haukiputaan ammattilukio, Asemakyläntie 5, Haukipudas
  • Kempele-Limingan, Muhoksen, Pudasjärven ja Taivalkosken yksiköt tekevät yhteistyötä myös lähilukioidensa kanssa.

Ammattilukiolaiset voivat ottaa opintojaksoja myös Oulun aikuislukion ilta- ja etäopetuksesta sekä kursseja eLukion tarjottimelta.

Tutustu ammattilukiolaisen oppaaseen ja muihin materiaaleihin  Opiskelu ammattilukiossa -sivulla

Hakeminen ammattilukioon

Kun haet yhteishaussa Opintopolussa opiskelupaikkaa OSAOsta, vastaa Opintopolussa kysymykseen: Oletko kiinnostunut suorittamaan lukio-opintoja tai ylioppilastutkinnon ammatillisen perustutkinnon ohessa?

Kysymykseen on vastattava Kyllä tai Ei. Vastaus ei vielä sido sinua opintoihin, sillä lukio-opintojen suunnittelu tehdään yhdessä oppilaitoksen kanssa opintojen alkaessa ja täytetään ilmoittautumislomake. Vaikka vastaisitkin hakulomakkeessa kysymykseen ei, voit ilmoittautua lukio-opintoihin vielä syksyllä mukaan.

Jos olet tullut valituksi ammatilliseen perustutkintoon jatkuvan haun kautta, ota yhteys yksikkösi lukio-opintojen opinto-ohjaajaan.

Lukio-opintoihin ilmoittautumiseen suositellaan perusopetuksen oppimäärään kuuluvien ns. lukuaineiden keskiarvoksi 7,5.  Keskiarvoon lasketaan seuraavien aineiden arvosanat: äidinkieli ja kirjallisuus, toinen kotimainen kieli, vieras kieli, terveystieto, uskonto tai elämänkatsomustieto, historia, yhteiskuntaoppi, matematiikka, fysiikka, kemia, biologia ja maantieto. Keskiarvorajasta voidaan poiketa yksikönjohtajan päätöksellä opiskelijan ja alaikäisen opiskelijan huoltajan kanssa käydyn ohjauskeskustelun jälkeen.

Siirry Opiskelu ammattilukiossa sivulle

Ammattilukioinfot

Järjestämme yhteishaussa 2023 OSAOon valituille opiskelijoille sekä heidän huoltajilleen infon ammattilukio-opinnoista tiistaina 20.6.2023 klo 18.00 Teamsin välityksellä. Ohessa linkki infoon.

 

Linkki Teams-infoon 20.6.2023 klo 18.00

Yhteishaku peruskoulun jälkeisiin koulutuksiin 21.2.-21.3.2023

Lue lisää yhteishausta

Roosa valitsi kaksoistutkinnon

OSAOlla kaksoistutkintoa opiskeleva Roosa Kinnunen kertoo videolla kokemuksistaan.

Millaista on ammattilukiossa opiskelu?

Ammattilukion opiskelija Anna-Sofia Jarva keskustelee ammattilukio-opinnoista OSAOn Raija Lehtosen, Oulun aikuislukion Tarja Mäkipaason kanssa.

Iso valkoinen nuoli osoittaa oikealle

Apua hakeutumiseen

Neuvoja ja apua koulutukseen hakeutumiseen saat OSAO Ovi -hakijapalvelusta.

OSAO Ovi
p. 040 826 6060
ovi@osao.fi

Katso aukioloajat