Vaaleahiuksinen poika katsoo kohti kameraa. Taustalla tummahiuksinen poika kirja kädessä.

HEI
TULE
OSAOON

Tutustu OSAOn koulutustarjontaan

OSAOssa voit opiskella ammatin tai syventää osaamistasi ammatillisella jatkotutkinnolla ja lyhytkoulutuksissa. OSAOsta tähdätään töihin, joten suuri osa oppimisesta tapahtuu itse tekemällä ja oikeilla työpaikoilla. Osaamisen hankkimiseen on monia vaihtoehtoja. Tutustu tarjontaamme ja löydä juuri sinulle sopiva tapa opiskella.

Hakeminen ammatilliseen koulutukseen

Ammatilliseen koulutukseen hakeudutaan yhteishaun tai jatkuvan haun kautta. Voit hakea yhteishaussa, mikäli olet peruskoulussa tai sinulla ei ole vielä peruskoulun jälkeistä toisen asteen tutkintoa. Jatkuva haku on tarkoitettu kaikille.

Lue lisää hakuvaihtoehdoista

Haku jatkuu poikkeutilanteesta huolimatta

Koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta huolimatta opintoihin voi hakeutua edelleen. Hakemuksia opintoihin otetaan vastaan ja niitä käsitellään koko ajan. Joillakin aloilla pääsy- ja soveltuvuuskokeisiin on tullut muutoksia. Hakijoihin otetaan yhteyttä mahdollisimman pian, mutta yhteydenotossa saattaa olla pientä viivettä poikkeustilanteesta johtuen. Koulutusten aloituspäivämäärät ja toteutustavat voivat poiketa aiemmin ilmoitetuista.

Voit ottaa yhteyttä OSAO Ovi hakijapalveluihin. Palvelemme chatissa, sähköpostissa ja puhelimitse www.osao.fi/ovi. Halutessasi saat henkilökohtaista uraohjausta opinto-ohjaajamme kanssa etäyhteyden avulla.

Hakeutumisen asiakaslupauksemme

Kohtelemme hakijoita yhdenvertaisesti.

Olemme hakijaan yhteydessä viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä. Teemme opiskelijavalintapäätöksen kuukauden kuluessa hakuajan päättymisestä.

HAE NYT

Haussa olevat koulutukset löydät kätevästi koulutushakumme kautta. Uusia koulutuksia tulee hakuun päivittäin.

Big white arrow on a grey background pointing to the right

Kaikille tietoa ammatillisesta koulutuksesta

Hakeutuminen, opintojen rahoitus, ammatit – mitä haluatkin tietää, OSAO Ovi hakijapalvelumme neuvoo.

Katso OSAO Oven yhteystiedot

Tilaa OSAOn uutiskirje

Syötä sähköpostiosoitteesi ja valitse, mistä aiheista olet kiinnostunut saamaan joka kuukausi ajankohtaisia uutisia. Valitse sinua kiinnostavat teemat, niin pysyt ajantasalla OSAOn ajankohtaisista asioista. Tervetuloa mukaan seuraamaan OSAOn ajankohtaisia ilmiöitä ja uutisia!

Valitse haluamasi uutiskirjeen aihealueet