Ouluseutu Urheiluakatemia

Urheilijaksi opintojen ohella

Jos tavoitteenasi on nousta huippu-urheilijaksi, ammattiopintojen ja urheilun yhdistäminen onnistuu meillä Ouluseutu Urheiluakatemian avulla. Voit hankkia ammatin tai jatko-opintokelpoisuuden samalla, kun harjoittelet ja kilpailet täysipainoisesti. Urheiluakatemiassa ohjattuun valmennukseen osallistuminen voidaan lukea osaksi opintojasi.

Erityistehtävä urheilijoiden koulutuksessa

OSAOlle on annettu urheilun erityistehtävä urheilijoiden ammatillisen koulutuksen järjestämiseksi. Erityistehtävän tarkoitus on mahdollistaa opiskelun ja urheilun yhdistäminen. Erityistehtävän myötä OSAO on siis osa Suomen Olympiakomitean koordinoimaa suomalaista huippu-urheiluverkostoa. Urheilijoiden koulutusta toteutetaan yhteistyössä Ouluseutu Urheiluakatemian ja paikallisten urheiluseurojen kanssa.

Oppilaitoksemme järjestämän valmennustyön on tarkoitus tukea henkilökohtaisen- ja seuravalmentajien valmennusohjelmia.

Urheilijaksi opintojen ohella

Urheilijastatuksen saavuttaneelle opiskelijalle tarjotaan joustava mahdollisuus yhdistää ammattiopinnot ja urheiluvalmennus siten, että ohjattuun valmennukseen osallistuminen voidaan lukea osaksi tutkinnon opintoja. Lajivalmennusta annetaan seuraavissa urheilulajeissa:

  • jalkapallo
  • jääkiekko
  • lentopallo
  • salibandy
  • yleisurheilu
  • pesäpallo
  • yksilölajit

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Urheilija voi hakea opiskelijaksi kaikille OSAOn koulutusaloille. Eniten urheilijaopiskelijoita on Kaukovainion tekniikan ja palveluiden yksiköissä. Urheilijoiden opintoja pyritään tukemaan joustavilla opetusjärjestelyillä. Urheilulliset tasovaatimukset muodostuvat valtakunnallisen linjauksen perusteella. Urheilijoiden ammatilliseen koulutukseen valitut urheilijat ovat ikäluokkansa kansallista kärkitasoa omassa lajissaan.

Urheilija hakeutuu OSAOon yhteishaun tai jatkuvan haun kautta. Lisäksi urheilijoiden ammatilliseen peruskoulutukseen hakeutuvan tulee täyttää urheiluoppilaitokseen hakulomake. Mikäli peruskoulun päättävä nuori jää yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa, voi hän hakea jatkuvan haun kautta niille aloille, joissa jatkuvan haun paikkoja on avoinna.

Urheiluoppilaitoshaun lisälomakkeen sekä lisätietoja urheilijoiden ammatilliseen koulutukseen hakemisesta löydät Suomen Olympiakomitean www-sivuilta.

Siirry Suomen Olympiakomitean sivulle

Urheilija-opiskelijalle

Järjestämme Urheilijastatuksen saaneille opiskelijoille opinnot niin, että pääset vähintään kolmena aamuna viikossa akatemian tai seurasi vetämiin aamuharjoituksiin. Opiskelu ja harjoittelu sovitetaan yhteen sinun, koordinaattorisi, valmentajiesi ja muiden opettajiesi kanssa yhdessä.

OSUA-urheilijana sinun on itse oltava aktiivinen sopiessasi opinto- ja harjoitusaikatauluja. Laadit itsellesi jaksokohtaiset Urheilijan henkilökohtaisen opinto- ja valmennussuunnitelmat. Sinulta edellytetään osallistumista ja edistymistä sekä urheiluvalmennuksessa että opinnoissa.

Tarvittaessa ota yhteyttä Antti Puotiniemeen, p. 050 381 6911

Big white arrow on a grey background pointing to the right

Apua hakeutumiseen

Neuvoja ja apua koulutukseen hakeutumiseen saat OSAO Ovi -hakijapalvelusta.

OSAO Ovi
p. 040 826 6060
ovi@osao.fi

Katso aukioloajat