OSAO on Vuoden urheiluoppilaitos

Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelma on myöntänyt Koulutuskuntayhtymä OSAOlle Vuoden urheiluoppilaitos -tunnustuksen. Vuoden urheiluoppilaitoksen palkinto myönnetään menestyksekkäästä, monipuolisesta ja pitkäjänteisestä työstä nuorten huippu-urheilijoiden opiskelun ja valmentautumisen tukemisessa.

Valintaperusteissa todetaan, että OSAO on tehnyt pitkäjänteistä ja menestyksekästä kaksoisuratyötä osana Ouluseutu urheiluakatemiaa. Olympiakomitean tiedotteessa kerrotaan, että OSAOn johto on hyvin sitoutunut kaksoisuratyöhön ja OSAO on ollut vahvasti edistämässä urheilijoiden ammatillisen koulutuksen asemaa myös valtakunnallisesti.

“Urheilijoiden valmentautumisen ja kaksoisuran tukeminen on tuonut oppilaitoksen entisille ja nykyisille urheilijoille menestystä sekä opinnoissa että urheilussa. Monet urheilijat ovat ponnistaneet OSAOn kautta eri lajien maajoukkueisiin, kansainvälisiin ammattilaisliigoihin, ammattiurheilijan urille ja olympiamitaliin asti. Tälläkin hetkellä kaksi OSAOn urheilijaa taistelee mitaleista pikkuleijonien paidassa alle 18-vuotiaiden poikien MM-kisoissa,” tiedotteessa kerrotaan.

Erityiskiitoksen tunnustuksen jaon yhteydessä sai myös OSAOn urheilukoordinaattori Antti Puotiniemi nuorten urheilijoiden eteen tehdystä työstä.

OSAOn kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi on tunnustuksesta iloinen.

– OSAOn vetovoima urheilijahaussa on kasvanut viime vuosina. Tämä on omalta osaltaan osoitus siitä, että asioita on tehty oikein, Paloniemi toteaa.

–Iso kiitos kuuluu urheilijoiden kanssa päivittäin työskentelevälle OSAOn henkilöstölle. Yhteistyö Ouluseutu urheiluakatemian ja paikallisten urheiluseurojen kanssa on kehittänyt urheilijoiden mahdollisuuksia yhdistää opiskelu ja urheilu. Tästä yhteistyöstä hyviä esimerkkejä ovat esimerkiksi AC Oulu, Kärpät ja Etta, Paloniemi kiittelee.

OSAOn urheilutoiminnan tavoitteena on antaa tavoitteellisille ja motivoituneille urheilijoille mahdollisuus toteuttaa hyvää urheilijan arkea ja edistää samalla opintoja sovitun suunnitelman mukaisesti. Tämän lisäksi opiskelijoita halutaan kasvattaa oma-aloitteisuuteen ja vastuullisuuteen, jotta siirtyminen urheilu-uralle tai työelämään olisi mahdollisimman sujuvaa. Jatkossa yksi OSAOn urheilutoiminnan tavoitteista on ottaa työelämäkumppanit osaksi urheilijan polkua.

Lue Suomen Olympiakomitean tiedote.

Lue lisää Oulunseutu Urheiluakatemiasta.