OSAOn väärinkäytösten ilmoituskanava

Onko sinulla perusteltu epäily Koulutuskuntayhtymä OSAOn toimintaa koskevasta väärinkäytöksestä? Ilmoita siitä turvallisesti ja luottamuksellisesti väärinkäytösten ilmoituskanavan kautta.

Koulutuskuntayhtymä OSAO on perustanut EU-direktiiviin 2019/1937 ja Ilmoittajansuojelulakiin 1171/2022 perustuvan väärinkäytösten ilmoituskanavan, jonka kautta voit turvallisesti ilmoittaa väärinkäytösepäilyistä toiminnassamme.

Jos olet kuntayhtymän työntekijä, harjoittelija tai sidosryhmään kuuluva, voit ilmoittaa mahdollisista havaitsemistasi väärinkäytöksistä kanavan kautta täysin luottamuksellisesti ja halutessasi anonyymisti. Väärinkäytösepäily voi kohdistua esim. hankintoihin, eläinten terveyteen ja hyvinvointiin, liikenneturvallisuuteen, sekä verkko- ja tietojärjestelmien turvallisuuteen (L1171/2022, §2).

Huomaathan, että ilmoituskanava ei ole tarkoitettu yleiseksi palautekanavaksi, vaan nimenomaan vakavien väärinkäytösten ilmoittamista varten.  Ilmoituskanavaa ei saa käyttää epäasiallisiin tarkoituksiin. Ilmoittaessasi väärinkäytöksestä sinulla tulee olla perusteltu syy uskoa, että rikkomista koskeva tieto pitää paikkansa. Vääriä tietoja tahallaan ilmoittava voi joutua rikosoikeudelliseen vastuuseen.

Tee ilmoitus väärinkäytöksestä tai seuraa ilmoituksesi käsittelyä

Siirry tekemään ilmoitus väärinkäytöksestä (Webropol)

Saat ilmoituksen lähettämisen yhteydessä salasanan. Ota se talteen. Salasanan avulla voit anonyymisti seurata ilmoitustasi. Jos kadotat salasanan, et voi seurata ilmoitustasi.

Seuraa ilmoituksesi käsittelyä (Webropol)

 

Ilmoituskanava ei ole tarkoitettu yleiseksi palautekanavaksi. Muuta palautetta OSAOlle voit lähettää Palautelomakkeella.

Jos epäilet henkilötietojesi väärinkäyttöä, ilmoita siitä Tietosuoja-sivulta löytyvällä lomakkeella.

Tutustu väärinkäytösten ilmoituskanavan rekisteriselosteeseen