-
Haku jatkuu ympäri vuoden. Katso haussa olevat koulutukset.
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, ruokapalvelun osaamisala, kokki (25027772) | Työvoimakoulutus
Elementti näyttää Voice Intuitiven kuuntelunapin ja translate-valikon
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, ruokapalvelun osaamisala, kokki (25027772) | Työvoimakoulutus
(ilmoittautuminen päättynyt)
Kohderyhmä
Koulutuksen kohderyhmänä ovat ensisijaisesti Oulun seudun työllisyysalueen työnhakija-asiakkaat.
Pääsyvaatimukset:
- Soveltuvuus keittiötyöskentelyyn ja asiakaspalveluun.
- Valmiudet verkko-opiskelutehtävien opiskeluun.
- Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Kielitestin ajankohta: 8.1.2026
Koulutuksen sisältö
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).
Osaaminen osoitetaan työtehtäviä tehden työpaikalla ja arvioidaan asteikolla K5-T1
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto 180 osp, ruokapalvelun osaamisala.
Pakolliset tutkinnon osa:
- Ravitsemispalveluissa, 20 osp
- Lounasruokien valmistus, 40 osp
- Annosruokien valmistus, 25 osp
Valinnaiset tutkinnon osat, 60 osp:
Opiskelija valitsee seuraavista
- A´la carte ruoanvalmistus, 30 osp
- Kahvilapalvelut, 15 osp
- Katu- ja pikaruokapalvelut, 10 osp
- Palvelukeittiöt toiminnot, 15 osp
- Suurkeittiön ruokatuotanto, 25 osp
- Tilaus- ja juhlaruokien valmistus, 25 osp
- Vähittäiskaupan palvelutiskillä toimiminen, 15 osp
Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp:
- Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, 11 osp
- Matemaattis- luonnontieteellinen osaaminen, 6 osp
- Yhteiskunnassa- ja kansalaisena toimiminen, 9 osp
Koulutuksessa mahdollisesti suoritettavien lupakorttien viranomaismaksut peritään opiskelijalta.
Koulutuksen aikana suoritetaan hygieniapassi. Ruokavirasto perii hygieniapassista voimassa olevan maksuasetuksen mukaisen hinnan, joka on 9,00 €/hygieniapassi.
Koulutuksen kuvaus
Opetuskieli:
Opiskelumuoto:
Hinta:

