OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut

Kunniaa ansiokkaalle asiantuntijalle

Ammatillisen koulutuksen kultainen ansioristi sai Osekkin tietohallintopäällikkö Jarno Temosen tunnelmat vaihtumaan pienen hämmennyksen kautta iloon. Lue lisää »

Tavoitteena oma apteekki

Kaksoistutkinnon OSAOssa suorittanut Maria Moilanen työllistyi jo opiskeluaikana Rotuaarin Apteekkiin. Tuore lääketeknikko viihtyy monipuolisessa työssä ja suunnittelee jatko-opintoja yliopistossa. Lue lisää »

Yksilöllistä tukea opiskelijan tarpeisiin

”Meillä on noin 10 000 opiskelijaa, joten tuen tarpeitakin on paljon ja ne ovat yksilöllisiä”, kuvailee OSAOn suunnittelupäällikkö Seija Iwendorff, joka työskentelee OSAOssa opiskelijoiden tuen ja ohjauksen parissa. Lue lisää »

Palkitsevaa ja ihmisläheistä työtä – yhteishaussa lähes 300 lähihoitajapaikkaa

“Parasta hoitoalassa on ehdottomasti se, että tehdään läheisesti ihmisten kanssa töitä”, kuvailee Aleksi Pöykiö, joka on valmistumassa OSAOsta lähihoitajaksi. Lue lisää »

Piia teki liikunnasta ammatin

Pian parikymmentä vuotta hienomekaanikon hommissa viihtynyt Piia Lahdelma havahtui miettimään omaa hyvinvointiaan. Monipuolinen liikunta oli aina kuulunut Piian elämään, mutta saisiko siitä jopa ammatin? Lue lisää »

Laatua yhteistyössä OSAO ja SKF – Oulussa uutta koulutusta teollisuuden kunnossapitoon korkealaatuisissa oppimisympäristöissä

”Maailmanlaajuinen yritys SKF on laittanut hynttyyt yhteen OSAOn kanssa, niin onhan se kova juttu. Voimakas koulutusyhteistyö kertoo, että meidän oppimisympäristöt ja henkilökunnan osaaminen on sillä tasolla, että yritykset luottavat meihin. Ei näitä kumppanuuksia kenelle tahansa tehdä”, sanoo OSAOn koulutuspäällikkö Esa Lahtela. Lue lisää »

Boostaus liikunta-alan uralle

– Unelma-ammattini on olla liikuntaopiston opettaja, kuvailee 20-vuotias Elviira Korpela, joka opiskelee tällä hetkellä liikuntaneuvojaksi Vuokatin urheiluopistossa. Korpelan tie alalle lähti Virpiniemen liikuntaopiston neljä kuukautta kestäneeltä peruskurssilta. Lue lisää »

OSAOn opo Maria Andersen pokkasi #Uusiamis-palkinnon

Opetus- ja kulttuuriministeriö palkitsi OSAOn Kaukovainion tekniikan yksikön kone- ja tuotantotekniikan opinto-ohjaajan Maria Andersenin #Uusiamis-palkinnolla. Andersen vastaanotti palkintonsa opetusministeri Sanni Grahn-Laasoselta Educa-messuilla Helsingissä tänään. Lue lisää »

Peliala liikutti maailmalle

– Japanissa kaikki pelaa – vauvasta vaariin, kertoo OSAOsta juuri valmistunut pelialan datanomi Johanna ”Dino” Tarvainen, joka on juuri palannut kolmen kuukauden Japanin vaihdostaan. Lue lisää »

Hyviä työntekijöitä yrityksille

Ammatillisesta koulutuksesta työllistytään paremmin kuin koskaan. Oppilaitoksen tärkein tehtävä on kuunnella yritysten ja julkisen sektorin tarpeita. Lue lisää »