OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut

Oppisopimus – yrityslähtöinen tapa hankkia osaavaa henkilöstöä

Mikaela Aitto-oja (oik.) opiskelee kampaajaksi oppisopimuksella ja kehuu työn käytännönläheisyyttä. Vierellä Mikaelan äiti, yrittäjä Johanna Dahl-Erkinmikko. Lue lisää »

Joustavasti opiskellen jalkojenhoitajaksi

Jaana opiskelee jalkojenhoitajaksi. Asiakastyöt ovat herättäneet teoriaopinnot eloon. Lue lisää »

Oma ala löytyi puuteollisuudesta

Laura Pähtilä (vas.) ja Julia Kamppila ovat tulevia puuntyöstön ammattilaisia. Lue lisää »

Kansainvälistä merkonomikoulutusta Kaukovainiolla

Matilda Kaisto opiskelee ensimmäistä vuotta kansainvälisesti painottunutta liiketalouden perustutkintoa. OSAOssa voi opiskella merkonomin tutkinnon kokonaan englanniksi, ja juuri se oli Matildalle tärkein syy lähteä opiskelemaan alaa. Lue lisää »

Kokin ammatti sopii innokkaalle kokkaajalle

Kempeleläinen Miska Koivula pitää ruuanlaitosta. Kokkiopinnot olivatkin luonteva valinta ja oppilaitoksen sijainti lähellä kotia pelkkää plussaa. Lue lisää »

Yksi Suomen suurimmista autoalan kouluttajista

OSAOn Haukiputaan yksikkö on moderni oppilaitos. Autoalalla on Haukiputaalla käytössä kuusi eri hallia, jossa moottoriajoneuvoja korjataan sekä maalataan. Lue lisää »

Työ odottaa osaajaa

Talous piristyy, yritykset kehittyvät, uusia työpaikkoja syntyy. Ollaan uuden ongelman edessä: osaavista työntekijöistä on pulaa. Lue lisää »

Kaivosmieheksi Taivalkoskelta

Tuukka Lohi valmistui kaivosmieheksi ja teki kesän töitä kaivoksella. Alaa hän kuvailee käytännönläheiseksi ja monipuoliseksi. Lue lisää »

Kaksoistutkinto vaatii kestävyyttä, mutta tarjoaa paljon hyötyjä

Pudasjärveltä Ouluun muuttaneet Maria ja Iida valitsivat OSAOn, sillä he halusivat opiskella lääketeknikoiksi. Tytöt suorittavat kaksoistutkinnon, eivätkä ole katuneet päätöstään. Lue lisää »

Jyrki Ojala, uusi henkilöstöjohtaja

Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekkin uudeksi henkilöstöjohtajaksi on valittu OTM, KTM Jyrki Ojala. Jyrki siirtyy Osekkin palvelukseen Oulun kaupungilta, palvelusuhdepäällikön tehtävästä, sujuvalla aikataululla kevättalven kuluessa. Lue lisää »