Arctic Labour opintomatkalla Tromssassa

Bussilastillinen Pohjois-Norjan työkulttuurista ja -mahdollisuuksista kiinnostuneita matkalla Tromssassa

Oletko joskus miettinyt, että seuraava työpaikkasi voisi löytyä toisesta maasta? Kannattaisi, sillä monen alan ammattilaisista on pulaa esimerkiksi Pohjois-Norjassa ja Pohjois-Ruotsissa. Arctic Labour on hanke, joka madaltaa kynnystä lähteä töihin Ruotsin ja Norjan pohjoisiin osiin. Saat apua työnantajakontaktien löytämisessä, tutustut toisen maan työkulttuuriin ja valmentaudut työhaastatteluun.

Arctic Labour -hanke teki ensimmäisen opintomatka Tromssaan 13.–15.3.2018. Reissu toteutettiin yhdessä Arctic Labourin hankekumppaneiden sekä BusinessOulun työllisyyspalveluiden kanssa. Kaikkiaan matkaan starttasi 34 henkilöä: valmennukseen osallistuvia opiskelijoita ja työnhakijoita, OSAOn hankehenkilöstöä ja henkilökuntaa sekä BusinessOulun väkeä. Opintomatka on osa hankkeen järjestämää valmennusta.

Norjassa paikallinen hankekumppani Bedriftskompetanse AS oli hankkinut yrityskontakteja, ja jokainen mukana ollut sai ainakin jonkin kosketuksen norjalaisiin työnantajiin. Opintomatka tuotti myös tulosta! Kaksi mukana olleista sai suoraan työtarjouksen, ja he muuttavat töihin Norjaan kevään–alkukesän aikana. Lisäksi työnantajat lupasivat ottaa yhteyttä moneen valmennettavaan ja palata asiaan myöhemmin.

Matka tarjosi myös kattavan tietopaketin niistä asioista, joita pitää ottaa huomioon ja tehdä, jos suunnittelee lähtevänsä töihin Norjaan.

Seuraava ryhmä valmennuksineen starttaa ensi syksynä. Seuraa Facebook- ja verkkosivujamme.

Merellinen maisema Tromssasta.

Kuva: Katja Karjalainen