FinnVet in China

Keskellä Opetushallituksen vihreä-sininen logo ja ympärillä pyöreässä muodossa teksti Opetushallitus rahoittaa hanketta.

Hankkeen toteutusaika

1.3.2019-31.12.2020

Hankekuvaus

Hankkeessa edistämme yhteistyötä ja järjestämme opiskelijoiden, opettajien ja asiantuntijoiden liikkuvuuksia Kiinaan, lähinnä Suzhoun, Nanjingin ja Shanghain alueille.

Opiskelijat voivat suorittaa kansainvälisen työssäoppimisen ja yksilöllisiä opintopolkuja Kiinassa. Vastavuoroisesti Suomessa hankkeessa mukana olevat oppilaitokset voivat vastaanottaa opiskelijoita Kiinasta. Vierailuille osallistuu aina myös opetushenkilökuntaa sekä Suomesta että Kiinasta. Vierailujen myötä vahvistamme yhteistyötä kiinalaisten kumppaneiden kanssa. Suomeen saapuville kiinalaisille opettajille tarjoamme mahdollisuuden tutustua suomalaiseen koulutusjärjestelmään. Kiinan opintojakson jälkeen suomalaiset opiskelijat ovat saaneet kokemusta kansainvälisestä verkostoitumisesta, ja heillä on monipuolista työkokemusta kansainvälisessä yrityksessä työskentelemisestä. Suomalaisille nuorille mahdollistetaan kielitaito ja kulttuurien tuntemus, jolla he pärjäävät yhä kansainvälistyvillä työmarkkinoilla.

FinnVet in China-hanke jatkaa jo vuosia toimineiden Kam’oon China- ja Chinet-verkostojen toimintaa. Hankkeen koordinoija on Jokilaaksojen Koulutuskuntayhtymä/ Ylivieskan ammattiopisto ja hanketta rahoittaa Suomen Opetushallitus sekä koulutusta järjestävät oppilaitokset.

FinnVet in China -hankkeen tavoitteena on

  • kehittää koulutusta ja verkostoitumista.
  • järjestää opiskelijoille sellaista koulutusta, että he pystyvät valmistuttuaan työskentelemään kansainvälistyvässä
  • työelämässä sekä monikulttuurisissa työympäristöissä.
  • parantaa henkilökunnan ja opiskelijoiden kielitaitoa ja kansainvälisyysosaamista.
  • tarjota yksilöllisiä opintopolkuja ja mahdollistaa tutkinnon osien ja näyttöjen suorittaminen Kiinassa.
  • tehdä Suomea ja suomalaista koulutusjärjestelmää tunnetuksi Kiinassa.
  • kotikansainvälisyyden kehittäminen.

 

Yhteystiedot

Tuula Kangas-Kahma
tuula.kangas-kahma@osao.fi