HANAKO KAIZEN

Keskellä Opetushallituksen vihreä-sininen logo ja ympärillä pyöreässä muodossa teksti Opetushallitus rahoittaa hanketta.

Hankkeen toiminta-aika

1.3.2019 – 31.12.2021

Hankkeen kuvaus

HANAKO KAIZEN on Suomen ja Japanin välinen yhteistyöverkosto, joka on toiminut Opetushallituksen tuella vuodesta 2010. Verkosto kehittää Suomen ja Japanin välistä työelämälähtöistä vastavuoroista rajoja ylittävää kansainvälistä yhteistyötä. OSAO on osatoteuttaja Hanako Kaizen -hankkeessa, jonka koordinaattoriorganisaatio on OMNIA Espoossa.

HANAKO KAIZENin tavoitteena on mallintaa Japanin opintopolun prosessi ja kehittää vaihtoprosessia. Laadukas verkostotoiminta – LEAN toimintamalli verkostoyhteistyössä otetaan käyttöön. Vaikuttavuuden edistäminen: aiempien hankkeiden tuloksien ja hyvien käytäntöjen (menetelmien) levittäminen ja hyödyntäminen. Opiskelijoiden työssäoppimisjaksot Japanissa ja henkilövaihdot.

Mikäli COVID-19 tilanne sallii, OSAOlta valitaan kaksi opiskelijaa vaihtoon Japaniin syyslukukaudelle 2021.  OSAO:lta on jo ollut hankkeen aiemmassa vaiheessa kaksi opiskelijaa vaihdossa Japanissa. Toinen opiskelijoista oli pelialan opiskelija harjoittelussa alan yrityksessä ja toinen ravintola-catering alan opiskelija opiskelemassa oppilaitoksessa

Yhteystiedot

Projektikoordinaatori Mirja Hietala
p. 050 441 9791
mirja.hietala@osao.fi