Next Level

EU:n sininen lippulogo, jonka alla teksti Euroopan unioni ja Euroopan sosiaalirahasto

Logo, jossa teksti Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020

Logo, jossa pisaran muotoisessa asetelmassa sinisiä, vihreitä ja punaisia kaarevia viivoja ja vieressä teksti Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

Hankkeen toiminta-aika

1.11.2020 – 31.12.2022

Hankekuvaus

Hankkeen keskeisenä tavoitteena on kehittää peli- ja lähialojen koulutuksen vaikuttavuutta, nopeuttaa siirtymiä toiselta asteelta korkea-asteelle ja parantaa sekä nopeuttaa työllistymistä peli- ja lähialoille. Hankkessa toteutamme verkko- ja lähiopetus painotteisia koulutuspilotteja. Hankkeen avulla tehostetaan osaamisen jakamista eri oppilaitosten välillä kehittämällä verkko-opetusta ja siihen liittyviä materiaaleja. Yhteistyötä pilotoidaan erityisesti XR-teknologian alalla erilaisten hyöty- ja pelisovellusten koulutuksessa.

Hankkeessa tavoitellaan seuraavia tuloksia:

  • Yhteinen verkko-opetus peli- ja lähialojen opintoihin
  • Lisätään aidosti motivoituneiden opiskelijoiden, erityisesti naisoletettujen, hakeutumista ICT alan opintoihin
  • Kehittyneet harjoittelukäytänteet peli- ja lähialoille sekä koulutuksen ja työelämän entistäkin läheisempi yhteistyö, joka edesauttaa työllistymistä alueen yrityksiin
  • Luodaan edellytykset pysyvälle sujuvien siirtymien ja opetusyhteistyön mallille oppilaitosten välille, jota voidaan laajentaa Pohjois-Pohjanmaata laajemmalle alueelle
  • Uusi XR teknologioiden osaaminen otetaan osaksi peli- ja lähialojen koulutusta.

Hanketta koordinoi Centria-ammattikorkeakoulu. Koulutuskuntayhtymä OSAO, Koulutuskeskus JEDU ja Oulun ammattikorkeakoulu toimivat osatoteuttajina.

Euroopan sosiaalirahaston rahoituksen hankkeelle on myöntänyt Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

 

Lue lisää Centrian verkkosivuilta

Ota yhteyttä

Asiantuntija Eeva-Leena Ronkainen
p. 044 703 7857
eeva-leena.ronkainen@osao.fi