Puhtaasti parempaan duuniin

EU:n sininen lippulogo, jonka alla teksti Euroopan unioni ja Euroopan sosiaalirahasto

Logo, jossa teksti Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020

Logo, jossa pisaran muotoisessa asetelmassa sinisiä, vihreitä ja punaisia kaarevia viivoja ja vieressä teksti Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

Hankkeen toiminta-aika

1.3.2020 – 31.12.2022

Hankkeen kuvaus

Puhtaasti parempaan duuniin hankkeessa etsimme puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalle sekä kone- ja tuotantotekniikkaan uusia ratkaisumalleja ammatillisen oppilaitoksen ja työelämän yhteistyöhön Pohjois-Pohjanmaalla. Tavoitteenamme on lisätä hankkeessa mukana olevien alojen vetovoimaisuutta, vaikuttaa alojen imagoon ja sujuvoittaa perusopetuksen yhdeksäsluokkalaisten ja aikuisten alan vaihtajien sekä erityisesti maahanmuuttajien ja osatyökykyisten hakeutumista työllistävien alojen ammattiopintoihin ja  työelämään.

Hankkeessa kartoitamme työelämän osaamistarpeita.  Kartoituksen perusteella tunnistamme työtehtäviä, joissa tarvitaan useamman alan osaamista ja joka mahdollistaisi opiskelijalle yhden tai useamman tutkinnon osan suorittamisen koko tutkinnon sijaan.

Hankkeessa tuemme suomen kielen ja digitaitojen oppimista työpaikalla järjestettävään koulutukseen. Kehitämme työkykyä- ja hyvinvointia tukevia opiskelu- ja työskentelymenetelmiä erityisesti siirtymävaiheessa ammatilliseen koulutukseen ja työelämään. Toimintamallin avulla varmistamme yksilöllisten ja joustavien opintopolkujen toteutumisen.

 

Hankeblogi ja materiaalia

Videoita puhtauspalvelualalta

Osaajaksi puhtauspalvelualalle?

OSAOn alumni Timo Sandman esittäytyy

Kysy hankkeesta