Koulutuskuntayhtymä OSAO

Nimi Osekk jäi historiaan

Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk on Hailuodon, Iin, Kempeleen, Limingan, Lumijoen, Muhoksen, Oulun ja Tyrnävän omistama, vuonna 1994 perustettu koulutuskuntayhtymä. 1.1.2020 nimi Osekk jää historiaan. Olemme jatkossa Koulutuskuntayhtymä OSAO.

Osekk synnytettiin alun perin Oulun seudun ammatillisen toisen asteen ja ammattikorkeakoulun ylläpitäjäksi. Ammattikorkeakoulun irtauduttua yhtiöittämisen kautta vuonna 2014 itsenäiseksi toimijaksi ja yleisen organisaation tunnettavuuden selkeyttämiseksi, nimenmuutos on paikallaan. OSAO on looginen valinta; onhan kuntayhtymän ydintoiminta ollut nimenomaan OSAOn koulutustehtävä. OSAO on myös nimenä vakiintunut arkikäyttöön – esimerkiksi Oulun joukkoliikenteessä OSAO on tuttu nimi.

Uusi vuosi merkitsee myös OSAOn uuden strategiakauden alkua. Strategisina painopisteinä meillä OSAOssa on joustavat ja monipuoliset osaamispolut, aktiivinen työelämäkumppanuus, uudistumiskykyinen, sitoutunut ja hyvinvoiva henkilöstö sekä tasapainoinen talous.

Perustehtävämme on mahdollistaa työelämäosaaminen ja jatkuva oppiminen. Arvoperustamme on selkeä: vastuullisuus, luovuus ja rohkeus sekä oikeudenmukaisuus.

Strategiakauden lopussa vuonna 2025 olemme Suomen johtava ammattiosaajien koulutusyhteisö. Sitä olemme jo nyt – ainakin vuoden 2019 aikana valmistuneiden opiskelijoidemme mukaan. Vuonna 2019 OSAOn opiskelijapalaute on suurista ammatillisen koulutuksen järjestäjistä selkeästi Suomen paras.

Kaikkien osaolaisten – 8500 opiskelijan ja 855 työntekijän – puolesta toivotan hyvää uutta vuotta 2020.