Luovaa visuaalista ilmettä toteuttamassa 

OSAOn liiketoiminnan opiskelijat ovat tänä syksynä hyödyntäneet luovuuttaan visuaalisen ilmeen tutkinnon osassa. Opiskelijat ovat tulevia markkinoinnin ja myynnin merkonomeja. Visuaalinen ilme on heille valinnainen tutkinnon osa. Omassa ryhmässäni on reilu parikymmentä opiskelijaa. 

Olen pitänyt visuaalisen ilmeen opettamisesta kovasti. Aloitin tänä syksynä OSAOlla ja taustaa minulla on pitkästi ammattikorkeakoulun liiketalouden opetuksesta. Olen opiskellut muun muassa palvelumuotoilua ja olen nauttinut senkin oppien hyödyntämisestä. Yhdellä tunnilla teimme esimerkiksi Moodboardeja eli kuvakollaaseja. 

Aloitimme alkusyksystä esillepanojen tekemisestä. Opiskelijoilla oli isona työnä tehdä joko johonkin yritykseen tai koululle näyteikkunat. Kiinnostuneita yrityksiä löytyikin mukavasti ja pari ryhmää teki koulun näyteikkunat. Opiskelijat hyödynsivät omia tavaroitaan sekä koulun visuaalisen ilmeen varastoa esillepanoissa. 

Lisäksi oppitunneilla on harjoiteltu esimerkiksi pöytäesillepanojen tekemistä ruutuajattelulla erilaisista tuotteista. Tässä vaatteet ja asusteet olivat suosittuja. 

Myös messuosastojen pienoismalleja rakennettiin. Aloitimme suunnittelulla, jonka jälkeen osastot kasattiin Kapa-levystä. Sisustuksia mietittiin huolella ja lopputulokset olivatkin varsin upeita! 

Näiden jälkeen pääsimme toimipaikkamainonnan ja asiakasinformaation tuottamiseen osuuksiin. Canva-ohjelmistolla on harjoiteltu erilaisia julistepohjia ja some-mainoksen tekemistä. Nämä harjoitukset tulevat vielä jatkumaan. 

Parhaillaan ovat meneillään käsin tusseilla tehtävät mainostekstausharjoitukset. Alku oli vaikeaa, mutta jokaiselta opiskelijalta löytyi se oma persoonallinen tyyli kirjoitukseen. Urakan tuloksena syntyi erilaisia julisteita, ja nämäkin harjoitukset tulevat vielä jatkumaan. 

Sekä opiskelijat että opettaja ovat nauttineet tunneista. Opiskelijoiden palautteen mukaan on ollut mukavaa ja vaihtelevaa. Ilolla itsekin riennän tunneille hyvän ryhmän kanssa työskentelemään! 

Terhi Mustakangas, KTM, liiketoiminnan opettaja