Ponnahduslauta toisen asteen opintoihin 

Uusi TUVA-koulutus yhdistää kymppiluokan, lukiokoulutukseen valmistavan koulutuksen ja ammatilliseen koulutukseen valmentavan koulutuksen yhdeksi kokonaisuudeksi. Koulutus on tarkoitettu oppivelvollisuusikäisille nuorille sekä niille, joilla ei ole toisen asteen tutkintoa ja jotka tarvitsevat valmentavaa koulutusta ennen toisen asteen opintoja. 

TUVAn tavoitteena on antaa opiskelijalle sellaiset opiskeluvalmiudet, että hän voi koulutuksen jälkeen hakeutua opiskelemaan lukiokoulutukseen tai ammatilliseen koulutukseen.  

”TUVA-koulutuksessa opiskelija voi halutessaan korottaa perusopetuksen arvosanoja sekä suorittaa lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Suunnittelemme parhaillaan OSAOn TUVA-koulutuksen toteutusmallia, jonka avulla opiskelijan yksilölliset valinnat ovat mahdollisia”, OSAOn Kontinkankaan yksikön opintopäällikkö Minna Lintulahti kertoo. 

Yksilöllinen opintopolku vahvistaa oppimista

Arvosanojen lisäksi koulutuksessa opiskelija voi vahvistaa esimerkiksi opiskelu- ja tutkintokielen osaamista, opiskelutaitoja sekä elämänhallintaan liittyviä asioita. Jokaiselle opiskelijalle suunnitellaan oma, yksilöllinen opintopolku opiskelijan lähtökohdat huomioiden. 

Opiskelija voi hakeutua lukioon tai ammatillisiin opintoihin, kun hän on saavuttanut tarvittavat valmiudet ja tietää, mitä haluaa opiskella. 

Koulutus kestää enintään yhden vuoden, mutta opiskelija voi osallistua koulutukseen myös lyhyemmän ajanjakson verran opintopolkunsa mukaisesti. Tavoitteena on, että jokainen opiskelija voi edetä kohti unelmiensa toisen asteen koulutusta ja ammattia. 

OSAO tarjoaa TUVA-koulutusta yhteishaussa Haukiputaan, Kontinkankaan, Kempeleen-Limingan, Muhoksen, Pudasjärven ja Taivalkosken yksiköissä. Koulutukseen haetaan 22.2.­–22.3.2022.