Ravintola- ja catering-alan yritykset tavoittavat opiskelijoita webinaarisarjalla

OSAOn  ravintola- ja catering-alan opettajat ja työelämäkoordinaattorit  ovat järjestäneet kevään aikana opiskelijoille suunnatun työelämäwebinaarisarjan.

Webinaarisarjan ideointi lähti liikkeelle työelämän toiveesta ja tarpeesta tulla esittelemään opiskelijoille yrityksiä ja yritysten erilaisia työtehtäviä. Webinaarien tavoitteena on ollut rekrytoida uusia työntekijöitä alan yrityksiin ja innostaa opiskelijoita työuralle. 

Kevään aikana webinaarisarjassa on ollut puhujina 15 työelämän edustajaa, jotka ovat kertoneet työelämän terveisiä ravintola- ja catering-alan opiskelijoille. Useat työelämän edustajat ovat OSAOn entisiä opiskelijoita, mikä on omiaan vauhdittamaan OSAOn alumnisuhteita. Webinaarit ovat olleet opiskelijoille loistava tilaisuus esittää kysymyksiä työelämän asiantuntijoille. Opiskelijat ovat saaneet myös hyviä vinkkejä ja kannustusta opiskeluun sekä töiden hakuun.

Laura Rinnekangas toimii Staffmax Oy:n ravintola-alan ammattilaisten rekrytointikonsulttina. Hän halusi tulla kertomaan opiskelijoille alan työmahdollisuuksista. Rinnekangas on opiskellut OSAOssa ravintola-alan tutkinnon ja haluaa omalla esimerkillään rohkaista opiskelijoita töihin.

“Nuoret ovat tulevaisuuden tekijöitä. Vaikeinakin aikoina on tärkeää antaa toivoa, että töitä löytyy ja tarvetta on uransa alkuvaiheessa oleville työntekijöille. Puheenvuorossa työnantaja sai näkyvyyttä, ja OSAOn opiskelijoilta on tullut yhteydenottoja,” Rinnekangas kiittelee.

Webinaareissa yrityksen edustajat ovat esitelleet opiskelijoille yritysten toimintatapoja, työtehtäviä ja henkilökunnalta tarvittavaa osaamista.  Tämä on opiskelijoille tärkeää työllistymistä edistävää tietoa. Verkkotapahtumassa keskusteluyhteyden löytyminen helpottaa myös työpaikan hakemista ja yhteydenottoa yritykseen. 

Verkkotapahtumat ovat mahdollistaneet opiskelijoiden ja opettajien osallistumisen tilaisuuksiin OSAOn eri yksiköistä. Webinaareihin on osallistunut keskimäärin 50 opiskelijaa.

Tämän kevään viimeinen ravintola- ja catering-alan webinaari järjestetään tiistaina 11.5. kello 14.15–15. Puhumassa ovat Radisson Blu -hotellin ravintolatoimen päällikkö Hannu Kovala ja OSAOn opettaja Anne VimpariTilaisuus järjestetään Teams-yhteydellä. Tervetuloa mukaan!

Jos olet kiinnostunut työelämäyhteistyöstä OSAOn kanssa, ota rohkeasti yhteyttä työelämä- ja yrityspalveluihimme.