Tavoitteena oma apteekki

Kaksoistutkinnon OSAOssa suorittanut Maria Moilanen työllistyi jo opiskeluaikana Rotuaarin Apteekkiin. Tuore lääketeknikko viihtyy monipuolisessa työssä ja suunnittelee jatko-opintoja yliopistossa.

Parhaillaan käynnissä oleva yhteishaku saa Maria Moilasen muistelemaan aikaa, jolloin hän pohti peruskoulun jälkeistä tulevaisuuttaan. Marian urasuunnitelmat alkoivat hahmottua TET-jaksolla apteekissa, joka tuntui mielenkiintoiselta työpaikalta.

– Sitten netin ja opon avustuksella löytyi OSAO ja sieltä lääkealan perustutkinto. Halusin myös kirjoittaa ylioppilaaksi, joten valitsin kaksoistutkinnon. Ammattilukio oli todella hyvä ratkaisu minulle, sanoo Pudasjärveltä Ouluun opiskelemaan muuttanut Maria.

Yksilöllistä opetusta hyvässä porukassa

Kolmen ja puolen vuoden urakoinnin jälkeen lääketeknikoksi ja ylioppilaaksi valmistuneen Marian kirkkaimpia muistoja OSAOsta ovat hyvät opettajat ja mukava ilmapiiri.

– Meitä opiskelijoita kohdeltiin yksilöinä ja opettajilta sai yksilöllistä opetusta. Kontinkankaan yksikössä ja etenkin meidän lääkealan ryhmässä oli mainio porukkahenki. Töitä piti kaksoistutkintoon tehdä kovasti, mutta kyllä valintani oli todella onnistunut, iloitsee Maria.

– Kouluaikana mahtavaa oli myös päästä Espanjaan harjoittelujaksolle, jota OSAO tuki rahallisesti.

Opiskelu OSAOssa vie oppimaan oikeille työpaikoille. Maria tutustui nykyiseen työpaikkaansa Rotuaarin Apteekkiin toisena opiskeluvuotenaan.

– Työpaikalla oppiessa työnantaja näki, että minussa on potentiaalia, ja aloin saada keikkatöitä esimerkiksi viikonloppuisin ja juhlapyhinä.

Jatko-opinnot mielessä

Lääketeknikon työtä Maria kuvaa vaihtelevaksi. Mielenkiintoa lisää tunne, että apteekkien merkitys on kasvamassa terveydenhuollon laajassa kokonaisuudessa. Rotuaarin Apteekki on auki iltaisin ja viikonloppuisin, mikä tuo Marian toivomaa vaihtelua työvuoroihin ja arjen rytmitykseen.

– Asiakaspalvelutyötä on paljon, eli alalle tulevan on hyvä tykätä ihmisten seurasta. Sitten on esimerkiksi saapuvien kuormien purkamista ja lähetysten viemistä hoivakoteihin. Tarvitaan kiinnostusta pysyä mukana alan ja tuotteiden kehityksessä. Lääkeneuvontaa ei lääketeknikko saa antaa, kertoo Maria.

Työnantajan tarjoamaa kuntosalikorttia ahkerasti hyödyntävä Maria nauttii lääketeknikon työstään, ja tulevaisuudessa hän tahtoo kehittää osaamistaan vielä pidemmälle. Tähän kaksoistutkinto antaa erinomaiset mahdollisuudet.

– Suunnitelmissa on jossain vaiheessa hakea yliopistoon opiskelemaan farmasiaa. Tavoitteena on proviisorin tutkinto ja oma apteekki sitten joskus.

Tutustu lääkealan perustutkintoon