Ab A. Häggblomin ja OSAO Edun rekrykoulutus työllistää metallialalle

Kaivoslaitteita valmistava Ab A. Häggblom Oy työllistää kymmenen uutta työntekijää levyseppähitsaajan tehtäviin OSAO Edun kanssa yhteistyössä toteutettavalla RekryKoulutuksella. Koulutus järjestetään Häggblomin toimitiloissa Kalajoen Sataman yrityspuiston alueella Rahjassa. Koulutuksen ajankohta on 13.2.-7.7.2023. 

RekryKoulutuksen kohderyhmänä ovat TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilujen metallialasta kiinnostuneet asiakkaat. Häggblomille työllistyvät levyseppähitsaajat pääsevät työskentelemään monipuolisissa teräsrakenteiden muokkaus-, kokoonpano- ja hitsaustöissä. 

Käytännönläheisen koulutuksen tavoitteena on hitsaustekniikan perusteiden opiskelu ja yrityksen vaatimien hitsausluokkien saavuttaminen. Häggblom on sitoutunut työllistämään kaikki koulutuksen hyväksytysti suorittaneet opiskelijat. 

Levyseppähitsaajien työllisyystilanne on hyvä ja alalle tarvitaan jatkuvasti uusia, päteviä työntekijöitä, sanoo Ab A. Häggblomin operatiivinen johtaja Robert Kiviniemi. 

“Pätevistä osaajista on aina pulaa, ja alalla riittää hyvin töitä. Meillä on tällä hetkellä historian suurin tilauskanta, jota on tarkoitus myös kasvattaa.” 

Rohkeutta ja oma-aloitteisuutta

RekryKoulutus toteutetaan maksimissaan 100 päivän pituisena jaksona. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma. Jos opiskelijalla on jo aiempaa kokemusta alalta, koulutusaika voi olla lyhyempi. 

Häggblom etsii joukkoonsa oma-aloitteisia ja luotettavia työntekijöitä. 

“Hyvät vuorovaikutustaidot ovat tässä työssä tärkeitä, sillä töitä tehdään paljon porukassa ja parityöskentelynä. Arvostamme oma-aloitteisuutta ja rohkeutta tarttua uusiin asioihin. Jos opiskelija on alanvaihtaja, jolla ei ole aikaisempaa kokemusta metallialalta, täytyy uskaltaa heittäytyä koulutuksen vietäväksi ”, työnjohtaja Aki Leppälä sanoo. 

Häggblomille on tärkeää, että työntekijät viihtyvät ja voivat töissä hyvin.   

“Välitämme työntekijöistämme ja heidän hyvinvoinnistaan. Meillä tehdään pitkiä työuria: Pisimpään talossa olleet hitsarit ovat viihtyneet jo yli kolmekymmentä vuotta”, Robert Kiviniemi sanoo.  

Haku RekryKoulutukseen päättyy 16.1.2023.

Lisätietoa koulutuksesta TE-toimiston sivuilta.