Oppimisympäristöt vihreää siirtymää tukemassa – Ekoauto

EU-lippulogo, jossa on sinisellä pohjalla ympyrän muodossa 12 keltaista tähteä. Lipun alla teksti Euroopan unioni ja sen alapuolella teksti Euroopan aluekehitysrahasto.

Logo, jossa teksti Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020

Logo, jossa teksti Pohjois-Pohjanmaa Council of Oulu Region

Hankkeen toiminta-aika

1.12.2022-31.12.2023

Hankkeen kuvaus

Oppimisympäristöt vihreää siirtymää tukemassa – Ekoauto on OSAOn koordinoima ja toteuttama hanke, jossa kehitetään ja vahvistetaan kestävää liikkumista edistävää ammatillista koulutusta Pohjois-Suomessa. Hankkeen avulla huolehditaan ajoneuvoalan, logistiikka-alan sekä maarakennusalan koulutustarjonnan ajantasaisuudesta sekä pyritään varmistamaan osaavan työvoiman saatavuus aloilla.

Hankkeessa rakennetaan seuraavat osaamistarpeisiin vastaavat oppimisympäristöt:

  • Automaalaussimulaattori
  • Sähköautokorjaamo
  • Liikuteltava hydrauliikkaopetusvaunu

Lisäksi hankkeessa kehitetään edelleen kestävän kehityksen mukaisia simulaattoriympäristöjä.

Uudenlaisten oppimisympäristöjen rakentamisen lisäksi hanke tekee tiivistä yhteistyötä eri koulutusasteiden koulutuksenjärjestäjien ja yritysten kanssa. Yksi hankkeen tärkeistä tavoitteista on vihreän siirtymän edistäminen muun muassa digitaalisia ratkaisuja kehittämällä, energiatehokkuutta lisäämällä ja päästöjä vähentämällä. Uudet oppimisympäristöt lisäävät työturvallisuutta ja siihen liittyvää osaamista.

Hanketta rahoittaa Pohjois-Pohjanmaan liitto Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR). Hanketta toteutetaan pääsääntöisesti OSAOn Haukiputaan yksikössä, mutta simulaattoriympäristöjä kehitetään myös Taivalkosken ja Kempeleen-Limingan yksiköissä.

 

Seuraa hanketta LinkedInissä

Yhteystiedot

Projektipäällikkö Leena Törmälehto
p. 040 635 9776
leena.tormalehto@osao.fi