SILTA

Siirry luontevasti toiselta asteelta ammattikorkeakouluun

EU:n sininen lippulogo, jonka alla teksti Euroopan unioni ja Euroopan sosiaalirahasto

Logo, jossa teksti Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020

Logo, jossa pisaran muotoisessa asetelmassa sinisiä, vihreitä ja punaisia kaarevia viivoja ja vieressä teksti Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

Hankkeen toiminta-aika

1.9.2020 – 31.8.2023

Hankkeen kuvaus

SILTA-hankkeessa tavoitteenamme on kehittää valtakunnallisesti hyödynnettävä joustava koulutuskokonaisuus ja koulutuspolku, joka tehostaa koulutuksen ja työelämän siirtymävaiheita ammatilliselta toiselta asteelta korkeakouluun sekä korkeakoulusta työelämään.

Hankkeessa kehitetään projektioppimisen malli avoimiin ja joustaviin SILTA-opintoihin sekä mentorointiohjelma työelämän edustajien kanssa. Hankkeen päätoteuttajat ovat Oulun ammattikorkeakoulu ja OSAO.

Hankkeeseen osallistuvat ammatillisen toisen asteen ja ammattikorkeakoulun opetushenkilöstö. Opetushenkilöstö oppii hankkeen aikana projektioppimisen pedagogiikan ja kykenevät siten tukemaan opiskelijoita innovatiivisemmassa työskentelyssä. Oppimisen sisältönä ovat yrittäjyysopinnot, koska projektioppiminen sopii hyvin yrittäjyysopintoihin ja tukee samalla myös opetushenkilöstön substanssiosaamisen sekä verkosto-osaamisen kehittymistä.

Hankkeessa suunnitellaan koulutuskokonaisuus ns. SILTA-opinnot, jossa siirtyminen ammatilliselta toiselta asteelta korkeakouluun tai työelämään helpottuu. Opettajien osaamisen päivittämiseksi kehitetään pedagoginen malli, johon osallistuu opiskelijat, opetushenkilöstö ja työelämän edustajat. Tämä koulutuskokonaisuus kehitetään hankehenkilöstön, opettajien, opiskelijoiden ja työelämäkumppaneiden (etenkin yritykset ja yrittäjät) yhteistyönä.

Hanke on saanut rahoituksen Euroopan sosiaalirahastosta (ESR). Rahoituksen on myöntänyt Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Kiinnostuitko?

Tule mukaan luomaan uutta ja tasoittamaan tietä toiselta asteelta korkeakouluun ja työelämään!

Lue lisää oamk.fi/silta

Yhteystiedot

OSAOn hankehenkilöstö

Anu Pokela
p. 040 573 3717
anu.pokela@osao.fi

Hanna Latvastenmäki
p. 050 345 5806
hanna.latvastenmaki@osao.fi