Valmiuksilla vauhtia työllistymiseen

EU:n sininen lippulogo, jonka alla teksti Euroopan unioni ja Euroopan sosiaalirahasto

Logo, jossa teksti Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020

Logo, jossa pisaran muotoisessa asetelmassa sinisiä, vihreitä ja punaisia kaarevia viivoja ja vieressä teksti Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

Mustalla tekstillä lukee OULU valkoisella pohjalla.

Hankkeen toiminta-aika

01.09.2017 – 30.04.2020

 

Hankkeen kuvaus

Hankkeen tavoitteena on kehittää koulutusneuvonnan, uraohjauksen, koulutuksen ja suomen kielen tukitoimien yhdistelmä, jossa moniammatillisen verkostoyhteistyön kautta parannamme pitkään työttömänä olleiden maahanmuuttajien pääsyä joko suoraan työelämään, koulutukseen tai yrittäjyyteen.

Hankkeessa toteutame koulutusneuvontaa, uraohjausta ja toiminnallisia pilottiryhmiä erilaisista aiheista (esimerkiksi kieliryhmät, oppimisvalmiusryhmät) ja voimme yhdistää näihin kielituettua koulutus- tai työkokeilua pitkään työttömänä olleiden maahanmuuttajien pääsemiseksi koulutukseen ja työelämään.

Hankkeen toimenpiteet ovat tarvelähtöisiä, ja räätälöimme ne sopiviksi hankkeen asiakkaille.

Hankkeen satelliittityöntekijä jalkautuu tarpeen mukaan erilaisiin ympäristöihin, joissa hän toimii sekä asiakkaiden että yhteistyötahojen kanssa.

Lisäksi tuloksena on uusia eri toimijoiden yhteistyömuotoja alueella, minkä ansiosta jatkossakin maahanmuuttajien koulutus- ja työllistymispolut tehostuvat pitkällä aikavälillä. Lisääntynyt verkostoyhteistyö ja tiedon jakaminen johtavat parempiin tuloksiin maahanmuuttajien integroimisessa oululaiseen työelämään.

Yhteystiedot

Projektipäällikkö Eija Kuha
p. 044 703 7793
eija.kuha@osao.fi

Senni Laine
p. 040 161 6741
senni.laine@osao.fi

Saija Taivalmäki
p. 044 703 7944
saija.taivalmaki@osao.fi