Laatua yhteistyössä OSAO ja SKF – Oulussa uutta koulutusta teollisuuden kunnossapitoon korkealaatuisissa oppimisympäristöissä

Laatua yhteistyössä OSAO ja SKF – Oulussa uutta koulutusta teollisuuden kunnossapitoon korkealaatuisissa oppimisympäristöissä

”OSAOssa on huiput oppimisympäristöt, jotka palvelevat alueen yrityksiä. Opettajamme kouluttavat paljon esimerkiksi isojen tehtaiden ja kunnossapitoyritysten henkilöstöä”, sanoo koulutuspäällikkö Esa Lahtela.

”Maailmanlaajuinen yritys SKF on laittanut hynttyyt yhteen OSAOn kanssa, niin onhan se kova juttu. Voimakas koulutusyhteistyö kertoo, että meidän oppimisympäristöt ja henkilökunnan osaaminen on sillä tasolla, että yritykset luottavat meihin. Ei näitä kumppanuuksia kenelle tahansa tehdä”, sanoo OSAOn koulutuspäällikkö Esa Lahtela.

Koulutusta mekaaniseen kunnossapitoon

OSAO ja OSAO Edu ovat solmineet yhteistyösopimuksen SKF Oy:n kanssa kunnossapitoon liittyvistä tutkintoon johtavista ja avoimista koulutuksista. Jo aiemmin OSAO on hankkinut laitekantaa SKF:ltä ja valmistanut SKF:n tarpeisiin erilaisia demolaitteita.

– Siitä heräsi ajatus, että kumppanuus on hyvä tapa vastata yritysten uusiin osaamistarpeisiin. Haluamme tarjota laadukkaampaa koulutusta mekaanisen kunnossapidon yrityksille. Molemmilla osapuolilla on kiinnostus kasvattaa ja kehittää koulutustoimintaa, kertoo Lahtela.

SKF on maailman johtavia teollisuuden teknologiatoimittajia, jonka tuotteistamia koulutuksia on Etelä-Suomessa järjestetty jo pidempään hyvällä menestyksellä, esimerkiksi laakeriasennukseen ja huoltoon. Keväälle aikataulutetut koulutukset pidetään Oulussa Kotkantiellä OSAOn kone- ja tuotantotekniikan koneasennuksen ja kunnossapidon oppimisympäristössä.

– Opiskelemaan havittelemme mekaanisen kunnossapidon työntekijöitä, tarvetta on varmasti niin isommissa kuin pienemmissä yrityksissä. Mukaan koulutuksiin voidaan ottaa lisäksi OSAOn perustutkinto- tai ammattitutkinto-opiskelijoita, joten kyseessä on todella uudenlainen yhteistyö, Lahtela sanoo.

Lisää osaamista myös Lapin yrityksille

Lahtela huomauttaa, että myös Lapissa on paljon kunnossapitoa tarvitsevia yrityksiä, kuten kaivoksia, sahoja, hirsi- ja talotehtaita. Niille OSAOn oppimisympäristöt tarjoavat ainutlaatuiset mahdollisuudet kehittää henkilöstön osaamista.

Teksti: Marko Sirviö
Kuva: Jouni Ylisuutari

SKF-koulutukset keväällä 2019

Laserlinjaus koneenasennuksessa 19.–20.3.2019 Oulussa

  • Teollisuuslaitosten operaattoreille, joiden työnkuvaan kuuluu kunnossapitotehtäviä
  • Aloitteleville kunnossapidon asentajille
  • Työnjohtajille, jotka kaipaavat tietoa pyörivän akselin ympärillä tapahtuvista asioista

Hinta 920 e + alv 24 %

Pyörivien koneiden kunnossapidon perusteet 22.–23.5.2019 Oulussa

  • Kone- ja laiteasennuksista sekä linjauksista vastaaville ja niitä suorittaville kunnossapitoasentajille
  • Laitosmiehille
  • Tarkastajille
  • Työnjohtajille

Hinta 920 e + alv 24 %

Katso tarkemmat tiedot koulutuksista »

Lisätietoja koulutuspäällikkö Esa Lahtela, esa.lahtela@osao.fi, p. 050 570 8759. Hakeutuminen osao.fi/koulutuskalenteri