Matkailualalta valmistuva Mirella saa voimaa BTS:n musiikista

19-vuotias matkailualan perustutkinnosta valmistuva Mirella Puurunen nautti täysin siemauksin opiskeluajastaan OSAOssa. Matkaoppaan töihin tähtäävä Mirella sanoo, että parasta opiskeluajassa olivat monipuoliset opinnot ja ihanat opettajat.

Mirella Puurusen matkailualan opinnot OSAOssa ovat tulleet päätökseen kolmen vuoden opiskelu-urakan jälkeen. Ennen OSAOta hän ehti opiskella vuoden lukiossa, joka ei lopulta tuntunutkaan hyvältä ratkaisulta. 

“Lukio oli minulle liian teoria- ja lukemispainotteista. Muistan, että kun hain aikoinaan yhteishaussa opiskelemaan, laitoin lukion ykköseksi, mutta mietin jo silloin ammatilliseen koulutukseen hakeutumista. Vaihtaminen lukiosta amikseen ei tuntunut lopulta vaikealta päätökseltä. Äitini oli toiminut matkaoppaana, joten ajattelin sitä kautta, että matkailuala voisi sopia minulle”, Mirella muistelee. 

Matkailualassa Mirella kiinnostivat matkailu ja uusiin kulttuureihin tutustuminen. 

“Tykkään tosi paljon matkustelusta, ja olen reissannut paljon perheeni kanssa. Matkailualan opinnoissa pääsee tutustumaan moniin erilaisiin asioihin ja teemoihin”, Mirella kertoo. 

Opinnot selättivät ujouden

Mirella sanoo, että matkailualan opinnoissa on tehty paljon asioita käytännön kautta.  

“Olemme käyneet osana opintoja luonnossa retkeilemässä ja suunnittelimme esimerkiksi opastuskierroksia Oulun keskustaan. Opin parhaiten tekemällä asioita, enkä esimerkiksi muistiinpanoja tekemällä”, Mirella pohtii. 

Matkailualan opinoista on ollut hyötyä myös ujouden ja esiintymisjännityksen selättämisessä, Mirella sanoo. 

“Olin yläasteella vähän ujo. Lukiossa ja OSAOssa olen joutunut pitämään paljon esitelmiä, ja se oli minulle aluksi todella haastavaa. On hyvä juttu, että esitelmiä oli, koska en jännitä enää. Pystyn pitämään opastuksenkin ihan tuosta vaan, koska olen saanut niin paljon harjoitusta esiintymiseen.”

Mirella kuvattuna sillalla lenkittämässä valko-harmaata koiraa.
Matkailualan opinnot OSAOssa yllättivät monipuolisuudellaan, Mirella sanoo. Opintoihin kuuluu myös paljon esiintymistä, mikä auttoi Mirellaa ujouden selättämisessä.

Hyviä kokemuksia työelämästä

Mirellalla on positiivisia kokemuksia työelämässä oppimisen jaksoilta. Hän on hankkinut matkailualan osaamista esimerkiksi pizzeriassa, ravintolassa ja matkailualan ohjaustöissä.  

“Olin työelämässä oppimisen jaksolla esimerkiksi Pikku-Syötteen nuorisokeskuksessa, jossa voi harrastaa jousiammuntaa, seinäkiipeilyä ja taidepajoja. Siellä tehtäviini kuului ohjaamista, opastamista ja auttamisesta”, Mirella kertoo. 

Viimeisen opintoihin kuuluvan työelämässä oppimisen jakson Mirella suoritti Oulun taidemuseolla.  

“Taidemuseolla oli aivan mahtavaa olla työelämässä oppimisen jaksolla. Aloin lukemaan kirjoja pitkästä aikaa työelämässä oppimisen jakson aikana, koska taidemuseo oli ympäristönä niin inspiroiva”, Mirella sanoo. 

Mirella kertoo, että mieleenpainuvin muisto opiskeluajalta on ehdottomasti opintomatka Portugaliin. 

“Muistan sen reissun varmasti koko ikäni. Vierailimme Portalegre-nimisessä kaupungissa tutustumassa paikalliseen matkailualan kouluun. Kävimme myös Lissabonissa, jossa tutustuimme kaupungin kulttuuriin ja historiaan.” 

Voimaa BTS:n musiikista

Mirella sanoo olevansa opiskeluajassaan erityisen tyytyväinen mukaviin ja kannustaviin opettajiin. 

“Matkailualan opettajat täällä OSAOssa ovat sellaisia niin kuin kaikkien opettajien kuuluisi olla – läsnä ja valmiina auttamaan. He huolehtivat, että opiskelijoiden opinnot etenevät niin kuin pitää”, Mirella kiittelee.

Mirella kuvattuna koiran kanssa koivupuun vieressä.
Vapaa-ajalla Mirella viihtyy erityisesti taiteen ja musiikin parissa.  Erityisesti korealaisen BTS-yhtyeen musiikki tuo iloa ja voimaa Mirellan elämään.

Voimaa opiskeluun ja haastaviin hetkiin Mirella on saanut korealaisen BTS-yhtyeen musiikista. 

“Katsoin ensimmäisenä opiskeluvuotena Study with BTS –videoita YouTubesta, ja ne oikeasti auttoivat minua keskittymään. BTS:ssä minua inspiroi musiikin lisäksi se, millaisia ihmisiä bändin jäsenet ovat. He työskentelevät kovasti tavoitteidensa ja unelmiensa eteen, ja he inspiroivat ja motivoivat minua todella paljon.” 

Työelämässä Mirella odottaa eniten työkokemuksen kartuttamista ja onnistumisen tunteita. Valmistuminen herättää Mirellassa monenlaisia ajatuksia. 

“Olo on tietenkin todella iloinen, mutta jollakin tapaa myös haikea. Tämä on ollut paras koulu ja luokka ikinä. Olen tykännyt ihan hirveästi matkailualan opinnoista, ja viimeiset kolme vuotta ovat olleet aivan mahtavia. Toisaalta olen myös valmis jättämään opiskelut sivummalle ja siirtymään työelämään.”