Näe kevät floristin silmin

 

Kauppakeskus Valkea täyttyy viikonloppuna upeasta keväisestä kukkaloistosta, kun OSAOn valmistuvien floristiopiskelijoiden näyttötyöt ovat esillä Floristinen kevätvimma -näyttelyssä 12.–14.4.2019.

Perjantaista alkaen OSAOsta valmistuvien floristiopiskelijoiden 17 hulppeaa, luonnonmateriaaleista ja kevään kukista tehtyä näyttötyötä on koko komeudessaan esillä kauppakeskus Valkean kolmessa kerroksessa. Pian valmistuvat opiskelijat Kati Juvani, Anniina Määttä, Roosa Mikkonen ja Minttu Pitkäniemi valmistelevat OSAOn Kempeleen yksikössä omia tilatöitään.

”Luulen, että vaikka ihmiset lukevat tapahtuman mainoksen, he eivät ymmärrä, kuinka isoja työt ovat”, pohtii Pitkäniemi.

Näyttävien teosten tekemiseen on käytetty paljon aikaa, ja tapahtumaa on järjestetty opiskelijavoimin innokkaasti. Viikonlopun aikana työt saavat Valkeassa runsaasti yleisöä, ja se hieman jännittääkin opiskelijoita.

”Mutta on se toisaalta myös kiva, että käy paljon porukkaa, kun on vaivalla tehnyt suuren työn!” iloitsee Määttä.

Luovasti revitellen

Floristiksi on monenlaisia opintopolkuja: jotkut kouluttautuvat työn ohella, jotkut ovat oppisopimuslaisia. Opiskelijat pitävät erityisesti arvossa opintojen luovaa puolta, ja myös opettajat kannustavat irrottelemaan kouluaikana. Luovuus näkyy myös vaikuttavissa näyttötöissä.

”Työelämässä on sitten sitä perusjuttua. Täällä on saanut vähän revitellä!” Määttä kertoo.

Monet valmistuneet floristit työskentelevät kukka- tai puutarhakaupoissa, joista asiakkaat yleisimmin tilaavat pienempiä sidontatöitä. Nyt suuri yleisö voi kuitenkin nähdä suurempia ja näyttävämpiä tilatöitä Valkean käytävillä.

”Harva oikeastaan tietää, mitä tällä alalla voi edes tehdä. Tämä tuo alallekin näkyvyyttä”, arvioi Mikkonen.

Tule, ihastu ja hämmästy

Floristinen kevätvimma -näyttely korvaa aiempina vuosina Kempeleessä järjestetyn Floralia-tapahtuman. Valkean näyttelyä Juvani kuvaileekin mini-Floraliaksi. Opiskelijat ovat itse vastuussa näyttelyn järjestämisestä ja markkinoinnista.

Juvani ja Määttä ovat osa opiskelijoiden kolmen hengen järjestäjätiimiä. He kertovat tapahtuman kokoon saamisen olleen selkeä urakka. Kauppakeskus näyttelypaikkana tuo oman mausteensa tapahtumajärjestelyille.

”Vähän jännittää, kun tietää, ettei tilaa ole suunniteltu näitä töitä varten. Toivotaan, että ihmiset löytävät näyttelyn!” Juvani miettii.

Alasta, näyttelystä ja kauneudesta kiinnostuneille opiskelijoilla on viesti: nyt pääsee näkemään maailman floristin silmin!

Tapahtuman Facebook-sivun löydät täältä »