Oppisopimuksella uusia työntekijöitä

Pula koulutetuista tekijöistä on käsin kosketeltava Taivalkoskella ja koko Koillismaalla. OSAO vastaa työvoimapulaan ja osaavien käsien tarpeeseen yhteistyössä työnantajien kanssa.

Asiakkaan tarpeeseen suunnitellut koulutukset merkitsevät uutta osaamista ja uudenlaisia mahdollisuuksia niin työnantajille kuin opiskelijoille.

”Taivalkosken kunta kuten muutkin toimijat tarvitsevat osaavia työntekijöitä. Koillismaalla työvoimapulaa on monella alalla, ja me hoidamme asiaa koulutuksen keinoin”, sanoo OSAOn Taivalkosken yksikön koulutuspäällikkö Sauli Juurikka.

Lähihoitajia Taivalkoskelle

Konkreettinen esimerkki nopeasta reagoinnista asiakkaan koulutustarpeeseen on OSAOn Taivalkosken yksikössä noin kymmenen hengen ryhmä, jonka opiskelijat valmistuvat oppisopimuksella lähihoitajaksi. Valtaosa opiskelijoista asuu Taivalkoskella ja työskentelee kunnan palveluksessa.

”Tarvitsemme lisää lähihoitajia, jo ihan normaalioloissa ja nyt myös hoitajamitoituksen vahvistamiseksi. Haluamme turvata tulevaisuutta, ja OSAOn oppisopimuskoulutuksesta saamme koulutettuja hoitajia”, sanoo Taivalkosken kunnan va. sosiaali- ja terveysjohtaja Tarja Huhtela.

OSAO auttaa rekrytoimaan

Jatkuvassa vuoropuhelussa alueen yritysten kanssa Taivalkosken yksikkö voi tuoda OSAOn koko koulutustarjonnan paikan päälle Koillismaalle. Kuten aina, osaamisen vahvistaminen ja työllistyminen ovat nyt käynnissä olevan lähihoitajien oppisopimuskoulutuksenkin tavoitteena.

OSAOn Taivalkosken yksikössä on satsattu sosiaali- ja terveysalan koulutuksen kehittämiseen ja lisäämiseen, kertoo Juurikka.

”Minua ilahduttaa, että oppisopimuskoulutukseen lähtijät olivat itse hyvin innostuneita. Tähän saumaan koulutus osuu ja toimii todella hyvin”, Huhtela sanoo.

”Ikääntyminen näkyy myös hoitajien eläköitymisinä. Uusia osaajia tarvitaan”, hän jatkaa.


Työnantaja! Tarvitsetko uutta työvoimaa tai haluatko päivittää nykyisen henkilöstösi osaamista? Vai kaipaatko itse ammattitaidon päivittämistä? Oppisopimus tai koulutussopimus on ratkaisu!

Lue lisää oppisopimuksesta