OSAO Edu Oy:n ryhmäohjaus yrityksille kannustaa opin tielle

OSAO Edu Oy järjestää kevään aikana yrityksille maksuttomia ryhmäohjauksia, joissa kerrotaan Oulun seudun erilaisista koulutusmahdollisuuksista yrityksen johdolle ja yrityksen työntekijöille. Työntekijän kouluttautuminen lisää yrityksen kannattavuutta, sanoo OSAO Edu Oy:n suunnittelija Anni Karinkanta.

OSAO Edu Oy:n järjestämät ryhmäohjaukset on suunnattu Oulussa, Iissä tai Tyrnävällä toimiville yrityksille, jotka työllistävät 5–149 työntekijää.

Ryhmäohjauksen tavoitteena on tavoittaa erityisesti pelkän yleissivistävän koulutuksen varassa olevat työntekijät. Kouluttautuminen kannattaa, kertoo OSAO Edu Oy:n suunnittelija Anni Karinkanta.

“Tutkimustieto osoittaa, että henkilöstön osaamisen kehittäminen on yksi tehokkaimmista keinoista lisätä yrityksen kannattavuutta.”

Nyt alkavat ryhmäohjaukset kuuluvat Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen (Jotpa) hakevan toiminnan pilottiin. Pilotissa kerätään tietoa siitä, lisääkö koulutustiedon jakaminen ja ryhmäohjaus yritysten henkilöstön osallistumista koulutukseen.

“Yritysten johto ja työntekijät eivät välttämättä tiedä, kuinka työntekijöiden kouluttautuminen voidaan kytkeä osaksi työntekoa, ja millaisia erilaisia mahdollisuuksia paikalliset koulutuksenjärjestäjät tarjoavat”, Anni Karinkanta sanoo.

“Oulun alueella nousevat esille esimerkiksi kaupan alan, ja hotelli- ja ravintola-alan sekä erilaiset teollisuuden alan yritykset.”

Joustava ja räätälöity ohjaushetki

Ryhmäohjaus pidetään työpaikalla tai muussa erikseen sovitussa paikassa yhdessä sovittuna ajankohtana. Ryhmäohjaus voidaan toteuttaa esimerkiksi tauon yhteydessä, sillä sen kesto on noin 30 minuuttia.

Tilaisuudessa käydään yleisesti läpi erilaisia koulutusmahdollisuuksia ja opintojen rahoittamiseen liittyviä asioita. Jokainen ryhmäohjaus suunnitellaan yrityksen tarpeen mukaisesti ennakkokartoituksella.

Kuvassa Tiina Niemelä, Anni Karinkanta ja Heli Laitila istumassa mustan pyöreän pöydän ympärillä.
Maksuttomia ryhmäohjauksia yrityksille vetävät opinto-ohjaaja Tiina Niemelä (vas.) OSAO Ovesta, suunnittelija Anni Karinkanta OSAO Edu Oy:stä ja opinto-ohjaaja Heli Laitila OSAO ovesta (oik.).

“Ennakkokartoitus voidaan tehdä yrityksen kanssa esimeriksi vastaamalla avoimiin kysymyksiin sähköpostilla. Kartoitamme etukäteen, millaisia työvoiman ja osaamisen tarpeita yrityksessä on nyt ja tulevaisuudessa. Tätä peilaten mietimme jokaiselle työpaikalle omanlaisensa ryhmäohjauksen”, Anni Karinkanta kertoo.

Ryhmäohjaukseen pääsee mukaan täyttämällä yhteydenottolomakkeen OSAO Edu Oy:n nettisivuilla.

“Otamme myös itse aktiivisesti yhteyttä yrityksiin, mutta myös meihin voi olla rohkeasti yhteydessä”, Anni Karinkanta kannustaa.

“On loistava juttu, kun työnantaja ja työntekijä miettivät yhdessä osaamisen kehittämistä. Kun työntekijä opiskelee työn ohessa, on hyvä, jos työnantaja on mukana rinnalla tukemassa työntekijän osaamisen kehittämistä.”

Haluatko järjestää ryhmäohjaushetken yrityksessäsi? Lue lisää!