OSAO ja Huawei yhteistyöhön

Kumppanuusohjelman tavoitteena on kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia, vähentää ICT-alaa ravistelevaa osaamispulaa ja edistää oppilaitosten kansainvälistymistä.

Koulutuskuntayhtymä OSAO on liittynyt teknologiayhtiö Huawein kansainväliseen ICT-Academy -kumppanuusohjelmaan 21.10.2021. OSAOn opettajat on jo koulutettu ja he ovat suorittaneet tarvittavat sertifikaatit. Kumppanuusohjelman myötä alkavat koulutukset käynnistyvät OSAOssa tänä keväänä. 

ICT-alasta kiinnostuneille opiskelijoille räätälöity kurssiohjelma rakentaa siltaa työelämän ja valmistumisen väliin jäävään tärkeään nivelvaiheeseen. Myös opetushenkilökunta pääsee kehittämään osaamistaan ICT-alan muutoksesta. 

“OSAO haluaa olla Suomen johtava ammattiosaajien koulutusyhteisö. Yhteistyö tarjoaa meille erinomaisen mahdollisuuden kehittää ja ylläpitää oppimisympäristöjämme sekä henkilöstömme osaamista. Tietoteknisen osaamisen merkitys Suomen menestymiselle ja kilpailukyvylle on ensiarvoisen tärkeää, sanoo OSAOn yksikönjohtaja Vesa Pirilä. 

ICT-teknologian ja sen sovellusten, kuten IoT:n ja pilvipalveluiden, merkitys kasvaa entisestään tulevalla vuosikymmenellä. Maailmanpankin arvion mukaan ICT-osaajista syntyy jopa 7 miljoonan työntekijän vaje seuraavan kymmenen vuoden aikana. Pula teknologiaosaajista on herättänyt laajaa keskustelua myös Suomessa kuluneen vuoden aikana. 

Voittoa tavoittelematon Huawein ICT-Academy -kumppanuusohjelma antaa oppilaitoksille valmiudet tarjota Huawein sertifioimia ICT-kursseja. Kurssisisällöt on laadittu vastaamaan teknologiayritysten kohtaamia käytännön haasteita ja osaamistarpeita. Ohjelmaan sisältyy myös opintomatkoja ja intensiivikurssi, jonka myötä opiskelijoilla on mahdollisuus vierailla Huawein pääkonttorissa Shenzhenissä. 

Huaweille ICT-Academy -ohjelma on tärkeä väylä rakentaa pitkäaikaisia kumppanuuksia Suomessa. Yhtäläisesti tunnistetaan suuri potentiaali nuorten huippuosaajien löytämiseksi.  

“Olemme hyvin innostuneita siitä, että OSAO valitsi meidät kumppaniksi. ICT-alalla on kasvava tarve osaajista ja tämän koulutuksen avulla pystymme yhdessä kumppaneiden kanssa luomaan hyvät edellytykset kansainvälisesti tunnistetulle osaamiselle.

Suomalaiset tunnetaan kansainvälisesti insinööriosaamisesta, ja nyt ICT-alalla on kasvava tarve osaajille. Tämä on teknologialääkettä oireeseen”, summaa Hannu Raasakka Huawei Enterprise, Channel Director (Kanavajohtaja).

Maailmanlaajuisesti ICT-Academy -kumppanuusohjelmaan on osallistunut yli 600 oppilaitosta, 1200 sertifioitua opettajaa ja vuosittain noin 45 000 koulutukseen osallistunutta opiskelijaa.

Lisätiedot: 

Vesa Pirilä, yksikönjohtaja, Koulutuskuntayhtymä OSAO
050 577 8447
vesa.pirila@osao.fi   

OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Koulutuskuntayhtymän konserniin kuuluvat OSAOn koulutusyksiköt, OSAO Edu Oy ja Virpiniemen liikuntaopisto. OSAO toimii Oulun seudulla ja Koillismaalla. 

Hennariikka Andersson, viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja
040 845 8066
hennariikka.andersson@huawei.com 

Huawei Technologies on yksi maailman johtavista informaatio- ja viestintäteknologian (ICT) yrityksistä.  Olemme sitoutuneet tarjoamaan digitaalisia älyratkaisuja jokaiselle ihmiselle sekä jokaiseen kotiin ja yritykseen keskittyen neljään ydintoimialueeseen: televiestintäverkot, IT, älylaitteet ja pilvipalvelut. Suomessa Huawei aloitti toimintansa vuonna 2008 ja työllistää yli 500 henkeä.Yhtiöllä on Suomessa Helsingin myyntitoimiston lisäksi kaksi tutkimus- ja tuotekehityskeskusta – toinen Helsingissä ja toinen Tampereella. 

Huawein verkkosivut

Huawei Finlandin LinkedIn