OSAOn Amishelpperi-toiminta sai vuoden 2021 Cygnaeus-palkinnon

OSAOn Amishelpperi-toiminta on saanut vuoden 2021 Cygnaeus-palkinnon. Palkinnon jaettiin 24.11. järjestetyssä verkkotilaisuudessa.

Tänä vuonna Cygnaeus-palkinnolla nostetaan esiin toimintaa, jolla on viime lukuvuoden aikana tuettu oppijoita jaksamisessa ja hyvinvoinnissa sekä edistetty osallisuutta. OSAOn Amishelpperi-toiminta tarjoaa opiskelijoille matalan kynnyksen konkreettista tukea elämän eri haasteissa.

Tällä hetkellä kaikkiaan reilut sata OSAOn opiskelijaa on käyttänyt Amishelpperi-palvelua. Sekä opiskelijoilta että opettajilta saatu palaute on ollut myönteistä – konkreettisesta tuesta on ollut apua vaikeissa tilanteissa.

Ensimmäinen Amishelpperi saatiin OSAOon Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämällä ESR-hankerahoituksella. Kun toimintamuoto havaittiin hyväksi ja tarvetta oli, palkattiin tänä vuonna myös toinen Amishelpperi opetuksen ja ohjauksen lisämäärärahalla. Näillä näkymin Amishelpperi-toiminta jatkuu OSAOssa ainakin elokuun 2022 loppuun saakka, mutta hankemallia kehitetään koko ajan ja toiveena on, että toimintaa voidaan jatkaa sen jälkeenkin.

Lue Opetushallituksen tiedote

Lue Amishelpperi Ulla Hietalan blogikirjoitus