OSAOn Open Day syventää työelämäyhteistyötä

Tänä keväänä 400 OSAOn opettajaa ja ohjaajaa ottaa aktiivisesti yhteyttä työpaikkoihin OSAOn Open Dayn merkeissä. Open Dayn tarkoituksena on tavoittaa uusia työpaikkoja, järjestää työpaikkatutustumisia ja syventää yhteistyötä nykyisten työelämäkumppaneiden kanssa.

Työpaikkatutustumiseen lähdetään aina työpaikan ehdoilla. OSAOn tavoitteena työpaikkatutustumisessa on päästä entistä paremmin kiinni työpaikkojen arkeen. Samalla kerromme ammatillisesta koulutuksesta OSAOssa ja tarjoamme ajankohtaista tietoa palveluistamme ja yhteistyömuodoistamme. Keskustelun lisäksi opettajat ja ohjaajat voivat osallistua myös ihan oikeiden työtehtävien tekemiseen, jos näin työpaikan kanssa sovitaan. Tavoitteena on katsoa tulevaisuuteen ja saada vinkkejä siitä, miten OSAO voi auttaa työpaikkoja entistä paremmin.

Kaikki vierailut toteutetaan työpaikan ehdoilla vallitsevien koronarajoitusten mukaisesti. Tutustuminen voidaan järjestää myös verkon kautta.

Helmikuussa OSAOlaisia vieraili muun muassa Pörhön Autoliikkeessä.

Saimme kyllä käytetylle ajalle vastinetta”, toteaa Pörhön jälkimarkkinointijohtaja Pekka Mustonen.

Omat tietoni yhteistyömahdollisuuksista OSAOn kanssa päivittyivät siinä jutellessa. Emme esimerkiksi olleet aiemmin hoksanneet, että OSAOlta saa myös ensiapukoulutusta. Meidän intressimme on tiivistää yhteistyötä entisestään. Meillä on osaajapula, ja OSAO niitä osaajia kouluttaa. Tänä vuonna lähdemme myös Taitaja-kisaan mukaan arvioijiksi, emme pelkästään sponsoreiksi.”

Myös OSAOn autoalan lehtori ja erityisopettaja Tapio Kyngäs on tyytyväinen.

”Kokemus oli todella positiivinen. Vierailin Pörhön Autoliikkeessä yhdessä toisen opettajan, Liisa Timlinin, kanssa. Työnantaja otti tapaamisen tosissaan ja varasi meille runsaasti aikaa. Olimme molemmat miettineet ennakkoon mieltä askarruttavia kysymyksiä, joista sitten keskustelimme”, Tapio Kyngäs kertoo.

Heräsikö kiinnostus saada OSAOlainen tutustumaan myös teidän työpaikkaanne? Ota rohkeasti yhteyttä työelämäkoordinaattoreihimme tai suoraan opettajiin yhteisen ajan sopimiseksi.

Kirsi Timonen, Projektipäällikkö
OSAOn Työelämä- ja yrityspalvelut

Ota yhteyttä OSAOn työelämä- ja yrityspalveluihin