OSAOsta valmistui 2030 uutta ammattilaista

Koulutuskuntayhtymä OSAOsta valmistui 2030 uutta ammattilaista ajanjaksolla 1.8.2022 – 31.05.2023.

Valmistuneet ovat suorittaneet ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon. Vuoden aikana valmistuneista 90 on suorittanut myös ylioppilastutkinnon ammatillisen tutkinnon rinnalla.

Ammatillisen koulutuksen opiskelijoilla on henkilökohtaiset opintopolut, ja he valmistuvat omaan tahtiin.

Hailuodosta kotoisin oleva Ville Lepistö valmistui maaliskuussa OSAOsta yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi. Opintojen suorittamiseen hänellä meni aikaa kaksi ja puoli vuotta. Ville kiittää ammatillisten opintojen joustavuutta: “Parasta opinnoissa on ollut se, miten paljon olen voinut vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti valmistun. Kun on itse hoitanut hommat nopeasti, ei ole ollut pakko roikkua koulussa. Olen voinut olla töissä ja määrittää itse opintojeni edistymisen tahdin.”

Sirpa Eriksson valmistuu OSAOsta turvallisuusvalvojaksi kesäkuussa. Ennakkoasenteista huolimatta 41-vuotias 11 lapsen äiti suoritti turvallisuusalan perustutkinnon kahdessa vuodessa. ”Olen aina ollut kiinnostunut vartijan, poliisin ja ensihoitajan ammateista. Opiskelu OSAOssa on ollut antoisaa, vaikka tielleni osui paljon henkilökohtaisia haasteita. En kuitenkaan ole luovuttajaluonne, joten matka jatkui ja nyt minulla on tutkinto ja vakituinen työpaikka”, Sirpa iloitsee.

Lämpimät onnittelut kaikille valmistuneille!

Katso valmistuneiden nimet