Palkitsevaa ja ihmisläheistä työtä

Yhteishaussa lähes 300 lähihoitajapaikkaa

 

“Parasta hoitoalassa on ehdottomasti se, että tehdään läheisesti ihmisten kanssa töitä”, kuvailee Aleksi Pöykiö, joka on valmistumassa OSAOsta lähihoitajaksi.

Pöykiö tiesi haluavansa työskennellä vanhusten parissa.

“Mummuni sairasti Alzheimeria, ja autoin hänen hoidossaan. Tajusin, että tämä on minun juttuni.”

Ihmisten auttaminen ja ihmiselämän kunnioittaminen ovat Pöykiön mielestä hoitotyön avainasioita. Vaikka valmistuminen on edessä, on Pöykiö ehtinyt jo työskennellä kesästä asti Rajakylän hoivassa Severinkodissa.

“Luotto työllistymiseen on hyvä. Ryhmänohjaajani kanssa katsottiin, että nyt on paras aika valmistua lähihoitajaksi työllisyyden näkökulmasta.”

Yhteishaussa lähes 300 lähihoitajapaikkaa

Opintopolun kautta tehtävä yhteishaku ilman ammatillista tutkintoa oleville on auki 12.3. asti ja tuoreen päätöksen perusteella pääsy- ja soveltuvuuskokeet palautetaan lähihoitajahakuun.

“Mittaamme aloitteellisuutta ja vastuullisuutta, sosiaalisuutta ja itsensä ilmaisemista sekä ongelmanratkaisutaitoa”, kertoo opintopäällikkö Minna Lintulahti.

Haku oli parin vuoden ajan koulumenestykseen perustuva, mutta pääsykokeiden ansiosta saadaan paremmin mitattua valmiudet toimia alalla. Myös Pöykiö hakeutui vuonna 2016 pääsykokeiden kautta. Hakuun liittyi tuolloin keskustelu psykologin kanssa, ryhmätilanne, matikkaa ja päätelmätehtävä.

“Mielestäni haku oli toimiva”, Pöykiö toteaa.

Opiskelijoille paras mahdollinen oppi

Työelämäyhteistyötä on tiivistetty ja tavoitteena on kehittää koulutuksesta sekä työelämää että opiskelijaa tukevaa. Tutkinnon perusteita on muutettu niin, että osaamisalaa opiskellaan aiempaa laajemmin. Yhtenä osaamisalana on ikääntyvien hoito ja kuntoutuminen.

“OSAOssa pyritään antamaan laaja-alaiset perusvalmiudet eri työtehtäviin. Opinnoissa otetaan huomioon myös ammattietiikka, -turvallisuus ja työhyvinvointi”, Lintulahti kuvailee.

Yksilöllisyyttä korostetaan yhä enemmän siten, että opiskelijat pystyvät suorittamaan opintonsa juuri heille sopivaan tahtiin. Pöykiön mielestä tämä on hyvä juttu.

“Pidän siitä, että saa ottaa vastuuta ja vaikuttaa omiin opintoihin.”

 

Tutustu lähihoitajan opintoihin