Periksiantamaton Angelica valmistui merkonomiksi loistavilla arvosanoilla

Angelica Hagert päätti syksyllä 2020, että nyt olisi hänen vuoronsa toteuttaa pitkään kytenyt unelma opinnoista. 35-vuotias kolmen lapsen äiti valmistui helmikuussa merkonomiksi OSAOsta erinomaisin arvosanoin. Nyt Angelica haaveilee työpaikasta ja lähiesimiestyön ammattitutkinnon suorittamisesta.

35-vuotias Oulussa asuva Angelica Hagert valmistui merkonomiksi OSAOsta helmikuussa. Asiakaspalvelun ja myynnin osaamisalaa opiskellut kolmen lapsen äiti on silminnähden iloinen opiskelu-urakkansa päättämisestä.

“Olen todella ylpeä itsestäni, että pääsin opiskelemaan ja sain opinnot suoritettua loppuun. Opiskelujen aloittaminen 35-vuotiaana oli minulle iso kynnys. Olen iloinen, että uskalsin”, Angelica sanoo.

Syksyllä 2020 asiakaspalvelun ja myynnin osaamisalan opinnot aloittanut Angelica sanoo, että aika opintojen aloittamiselle alkoi tuntua otolliselta, kun lapset olivat sopivan ikäisiä.

“Aikaisemmin olin äitiyslomalla, ja pienten lasten kanssa oleminen vei suurimman osan ajastani. Nyt lapseni olivat jo sen ikäisiä, että opintojen aloittaminen tuntui mahdolliselta. Ajattelin, että nyt on minun vuoroni”, Angelica kertoo.

Angelica pohti opiskelualan valintaa karsimalla ensin pois ne vaihtoehdot, joita hän ei missään nimessä voinut kuvitella opiskelevansa. Merkonomin opintoihin hän päätyi, koska alassa oli jotain sellaista, joka vaikutti kiinnostavalta.

“Kun valitsin merkonomin opinnot, en tietenkään voinut olla ihan varma, onko tämä minun alani. Mitä enemmän opinnot menivät eteenpäin, sitä enemmän vahvistui, että tämä on minun juttuni.”

Tiivis opiskeluporukka auttoi jaksamaan

Angelica sanoo, että OSAOn valinta opiskelupaikaksi oli hänelle selvää alusta asti.

“Minulle oli tärkeää, että pystyin aloittamaan opinnot joustavasti. Tykkäsin, että opintoja pystyi tekemään omaan tahtiin. Haluan tehdä asioita tehokkaasti, ja siksi valmistuinkin niin hyvissä ajoin. Alussa opintoihin orientoituminen vaati totuttelemista, kun arki ja päivärytmi muuttuivat. Asiat alkoivat kuitenkin sujumaan alun jälkeen luontevasti.”

Angelican opiskeluryhmä koostui eri-ikäisistä ja eri taustoista tulevista ihmisistä. Hän nostaa esille erityisesti opiskelukavereidensa keskuudessa vallinneen loistavan yhteishengen.

“Oli mukavaa, että nuoret eivät olleet vain nuorten kanssa ja vanhemmat opiskelijat toistensa kanssa. Meillä oli opiskeluporukassa todella hyvä yhteishenki ja kannustimme toinen toisiamme. Kun joku onnistui, annoimme yhdessä aplodit. Oli ihanaa huomata, että opettajat olivat todella avoimia. Heiltä sai apua helposti ilman mitään turhia mutkia”, Angelica kehuu.

Periksiantamattomuus palkittiin

Angelica suoritti opintoihinsa kuuluvat kaksi työelämäjaksoa Kaakkurinhovin Teboililla. Hänellä on työelämäjaksoista pelkästään positiivista sanottavaa, vaikka uuteen ympäristöön meneminen jännitti.

“Mietin etukäteen, millainen työelämäjaksosta tulee. Olin töissä paljon esillä kassalla ja salin puolella, ja jännitin ihmisten reaktioita. Jännittäminen oli turhaa, sillä kokemukset työelämäjaksoilta olivat aivan ihania. Sain todella hyvää palautetta sekä asiakkailta ja kauppiaalta. Kaikki sujui todella hyvin”, Angelica iloitsee.

Periksiantamaton Angelica kertoo, että työelämäjaksopaikan löytäminen tuotti hänelle paljon päänvaivaa. Hän on ylpeä itsestään, ettei antanut periksi ja sai lopulta hankittua paikan omin avuin.

“Ensimmäistä työelämäjaksopaikkaa etsiessäni sain aika monta ei-vastausta, ja vasta kolmastoista paikka tärppäsi. Moni olisi voinut lannistua, mutta olen ylpeä siitä, etten antanut periksi. Opettajat tarjosivat myös apuaan, mutta halusin yrittää itse niin pitkälle kuin vain pystyin.”

Merkonomiksi erinomaisin arvosanoin

Angelica valmistui merkonomiksi vuodessa ja viidessä kuukaudessa. Kun opinnot olivat paketissa ja valmistuminen alkoi häämöttää, tunteet heittelivät ilosta epäuskoon.

“Fiilis oli uskomaton! En heti uskonut, että tämä on todellista. Arvosanani olivat vielä hyviä, josta olin todella iloinen. Valmistuminen oli minulle henkilökohtainen erävoitto”, Angelica kertoo tyytyväisenä.

Voimaa ja virtaa opintoihin Hagert sai perheestään ja ystävistään.

“Alussa lähdin vähän aliarvioimaan itseäni ja mietin, että miten minä pystyn tähän? Perhe ja ystävät kannustivat, että kyllä sinä pystyt! Kun sain kannustusta läheisiltäni, aloin itsekin uskoa itseeni.”

Opintojen jälkeiseen elämään hän suuntaa avoimin mielin. Tällä hetkellä haaveissa on työpaikan löytäminen. Muutaman vuoden työkokemusta kartutettuaan Angelica haluaa opiskella lisää ja suorittaa OSAOssa lähiesimiestyön ammattitutkinnon. Hän on pohtinut myös ammattikorkeakouluopintoja.

Muille opiskelujen aloittamista aikuisiällä pohtiville Angelicalla on selkeä viesti.

“Älä mieti, minkä ikäinen olet. Minäkin hyppäsin tuntemattomaan ja hyvin kävi. Ei kannata jarrutella, kaikesta selviää!”