Piia teki liikunnasta ammatin

 

Pian parikymmentä vuotta hienomekaanikon hommissa viihtynyt Piia Lahdelma havahtui miettimään omaa hyvinvointiaan. Monipuolinen liikunta oli aina kuulunut Piian elämään, mutta saisiko siitä jopa ammatin?

Pikkuhiljaa asiat menivät eteenpäin; ehkä hartiakivut vauhdittavat suunnitelmia tai Piia kaipasi lasten myötä vähentyneeseen liikkumiseen lisäpuhtia. Nyt puolentoista vuoden opiskelujen jälkeen Piia on vastavalmistunut liikuntaneuvoja (AT) Virpiniemen liikuntaopistosta – ja täydessä työn touhussa.

– Ohjaan esimerkiksi erityislasten liikuntatunteja ja ihan pienille lapsille vedän lastentanssia. Sekä lavatanssijumppaa niin senioreille kuin myös kaiken ikäisille tarkoitetussa ryhmässä, kertoo Piia.

Myös äitiysliikunta ja raskaudesta kuntoutujien ohjaaminen kiinnostaa Piiaa. Monipuolinen koulutus antaa valmiudet hyödyntää omia vahvuuksia ja kiinnostuksen kohteita.

Monipuolista koulutusta Virpiniemessä

– On monenlaisia liikkujia, joten tarvitaan monenlaisia ohjaajia. Osa opiskelukavereista on työllistynyt ohjaajaksi, joku on suorittanut lisäksi PT-tutkinnon, on omaa toiminimeä ja niin edelleen. Uimaopettajaksi on päätynyt muutamia, joille vesiliikunta oli se kiinnostavin juttu, Piia sanoo.

– Itse olen luokkakaverini kanssa aloittamassa Ilo Liikkua -yrityskonseptia, joka tarjoaa matalan kynnyksen palveluita ja valmennuksia liikuntaan ja ravintoon.

Virpiniemen liikuntaopisto on osa OSAOn Kontinkankaan yksikköä. Virpiniemessä voi opiskella liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon lisäksi liikunta- ja tanssialalle valmistavia koulutuksia. Tarjontaan kuuluu paljon myös muita täydennys- ja lyhytkoulutuksia, osaamista esimerkiksi kahvakuulan ja kuntonyrkkeilyn ohjaamiseen tai Senior Personal Trainer -koulutus.

– Opettajille kaikki olivat tasa-arvoisia. Joillakin opiskelijoista oli taustaa kilpa-urheilusta ja pitkä ura ohjaajana, osalla kokemusta lähinnä kuntoliikunnasta. Kaikki otettiin hyvin porukkaan mukaan, opiskeltiin yhdessä ja rakennettiin positiivinen henki.

Ihanat asiakkaat palkitsevat

Kauniissa kangasmetsämaisemassa sijaitsevan Virpiniemen liikuntamahdollisuudet hyödynnettiin koulutuksen aikana täysimääräisesti.

– Liikuntasali, kuntosali, kiipeilyseinä, jalkapallokenttä, lentopalloa, tennistä, sauvakävelyä maastossa, tanssia, lumikenkäilyä, sisäpallopelejä, juoksua, luettelee Piia, jonka omia suosikkeja ovat jooga ja motocross.

Piia sanoo liikuntaneuvoja (AT) -koulutuksen sopivan liikunnasta kiinnostuneille, joilla on motivaatiota ja innokkuutta opiskeluun. Töitä saa tehdä, eikä tutkinto tule ilmaiseksi.

– Paras palkinto tässä työssä on ihanat ihmiset. Kun saa toteuttaa itseään ja suunnitella tunnin, josta saa liikkujilta positiivista palautetta. Onnistumisesta tulee todella hyvä mieli.

Tutustu Liikunnan- ja valmennuksen ammattitutkintoon »