Rakennuksille lisää osaavaa työvoimaa

Rakennuksille lisää osaavaa työvoimaa

Pohjois-Suomen Raudoite Oy:n toimitusjohtaja Kari Anttila pitää koulutusta hyvänä rekrytointikeinona. Taustalla Rakennustehon työmaa Toppilassa.

Onko yrityksessäsi tarvetta rakennustyöntekijöille, maasiirtokoneiden kuljettajille tai maarakennustyöntekijöille, mutta sopivia työntekijöitä on vaikea löytää? Nyt on mahdollisuus hankkia koulutuksen kautta uusia ammattitaitoisia työntekijöitä ilman rekrytointivelvoitetta tai maksuosuutta.

OSAO Edu Oy järjestää yhteistyössä TE-palveluiden kanssa yrityslähtöisen rakennusalan koulutuksen. Koulutuksen kohderyhmänä ovat alalle soveltuvat TE-toimiston asiakkaat. Yritys ja OSAO valitsevat koulutettavat henkilöt yhdessä.

Koulutus kuin koeaika

Pohjois-Suomen Raudoite Oy pitää yrityslähtöistä koulutusta hyvänä keinona rekrytoida osaavaa työvoimaa.

– Palkkaisimme heti 2-3 uutta työntekijää, mutta ammattilaisia on vaikea löytää, kertoo toimitusjohtaja Kari Anttila.

Rakentaminen käy vilkkaana. Pohjois-Suomen Raudoite Oy:n työmaat sijaitsevat pääasiassa Oulun seudulla, mutta urakoita on myös Helsingissä ja Rovaniemellä. Yritys työllistää 17 henkilöä, jonka lisäksi se käyttää jonkin verran vuokratyövoimaa.

– Koulutus on kuin koeaika, jonka aikana paras porukka erottuu. Pääsemme valitsemaan jyvät akanoista. Koulutusaikana myös opiskelijalle selviää, onko ala hänelle oikea ja haluaako hän tehdä tätä työtä, Anttila kertoo.

Käytännön oppi yrityksestä

Koulutuksen sisältö suunnitellaan yritysten osaamistarpeiden pohjalta. Sen kesto voi olla 20 – 100 koulutuspäivää, joista vähintään 6 – 30 päivää on oppilaitoksessa tapahtuvaa lähiopetusta. Yritys sitoutuu opiskelijan työssäoppimisen työpaikaksi ja työssäoppimisen ohjaamiseen.

OSAO Edu Oy:n koulutukset toteuttaa Oulun seudun ammattiopisto OSAO, jossa opetushenkilöstö, -tilat ja -välineet ovat alansa huippuja.

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yrityksenne tarpeisiin räätälöity koulutus.

Rakennusala:
koulutuspäällikkö Susanna Tervonen
p. 050 516 9158
susanna.tervonen@osao.fi

Maarakennusala:
koulutuspäällikkö Marko Hyyryläinen
p. 050 322 5595
marko.hyyrylainen@osao.fi

Lue lisää: Yrityslähtöinen koulutus »