“Täällähän olisi kiva olla töissä!” Kolme ammatillista perustutkintoa suorittanut Jenni suuntaa rohkeasti kohti uutta

Kolme ammatillista perustutkintoa OSAOssa suorittanut Jenni Karvonen on opiskellut rohkeasti itseään kiinnostavia aloja. Nykyisin logistiikka-alalla työskentelevä Jenni on ottanut laborantin ja lähihoitajan opinnoistaan mukaan taidon kohdata ihmisiä.

Jenni Karvosen opinnot OSAOssa ovat tulleet päätökseen – kolmannen kerran. Nyt logistiikka-alan perustutkinnosta varastonhoitajaksi valmistuvan Karvosen opiskelu- ja työhistoria on vaikuttavaa kuultavaa. Hänellä on taskussaan laboratorioalan, lähihoitajan ja logistiikka-alan perustutkinnot.

Ahkera ja helposti asioista innostuva Jenni on ajautunut opintojen pariin usein ystävän suosituksesta.

“Laborantiksi päätin opiskella, koska minulla oli tuttuja, jotka opiskelivat alaa jo ylemmillä luokilla. Kävin myös peruskoulussa tutustumassa laborantin opintoihin, ja minulle jäi alasta hyvä fiilis. Mietin, että tuolla voisi olla kivaa opiskella.”

Karvonen ei koskaan päätynyt laboratorioalan töihin, kun elämä vei naista toiseen suuntaan. Valmistumisen jälkeen hän suoritti vapaaehtoisen asepalveluksen ja työllistyi sen jälkeen Postille.

Itsensä ylittämistä lähihoitajaopinnoissa

Jenni Karvonen oli ehtinyt olla jo pidempään töissä Postilla laborantiksi valmistumisen jälkeen, kun ajatus opiskeluista alkoi kutkuttaa jälleen mieltä. Lähihoitajaopintojen pariin hän päätyi – jälleen kerran – ystävänsä innoittamana.

“Hyvä ystäväni on hammaslääkäri, ja kävin hänellä potilaana. Seurailin samalla hammaslääkärin ja hoitajan välistä työskentelyä, ja kiinnostuin alasta. Minulla tuli tunne, että työ voisi olla mukavaa. Ja olihan se”, hän muistelee.

Lähihoitajaopinnot haastoivat Karvosta. Hän kertoo ylittäneensä itsensä monta kertaa opiskelujen aikana. Suunhoitoa alun perin opiskelemaan lähtenyt Karvonen innostui opintojen aikana myös mielenterveys- ja päihdetyöstä.

“Menin kuntoutumisen tukemisen työssäoppimisjaksolla mielenterveyskuntoutujien asumispalveluyksikköön. Ajattelin, että en osaa ja ei minusta ole tähän. Sitten kuitenkin huomasin, että minustahan on tähän! Olin siellä vuoden töissä, kunnes palasin takaisin opiskelemaan suunhoidon koulutusohjelmaan.”

Ahkera Karvonen päätyi suorittamaan kolmessa vuodessa sekä mielenterveys- ja päihdetyön että suunhoidon osaamisalat.

Jenni Korhonen kuvassa päällään tummat silmälasit ja farkkutakki.
“Opinnot vahvistivat ammatillista itsevarmuuttani”, Jenni Karvonen sanoo.

Logistiikka-ala vei mennessään

Nykyisten varastoalan töiden ja opintojen pariin Jenni Karvonen päätyi sattuman kautta. Hän ehti työskennellä hammashoidossa useamman vuoden ajan ennen kuin jäi äitiyslomalle. Kun aktiivimalli laittoi Karvosen työnhakuun äitiysloman jälkeen, mieleen muistui Lumingerie-alusvaateverkkokaupan varasto, jossa hän oli vieraillut asiakkaana.

Karvonen ei ollut koskaan aikaisemmin ajatellut, että haluaisi työskennellä logistiikka-alalla. Hyvä asiakaspalvelukokemus herätti kuitenkin mielenkiinnon.

“Lumingerien varastolla oli aina hirveän hyvä palvelu ja iloinen meininki, kun kävin hakemassa tuotteita. Ajattelin, että täällähän olisi kiva olla töissä! Laitoin firmalle avoimen sähköpostihakemuksen”, Karvonen kertaa varastoalan työ- ja opiskelutaipaleensa alkua.

Sähköpostiviesti poiki ensin kesätyöpaikan, joka muuttui syksyllä vakituiseksi työsuhteeksi.

Opiskelusta nauttiva Karvonen halusi opiskella itselleen myös varastonhoitajan paperit.  Varastonhoitajan opinnot hän aloitti OSAOssa vuoden 2021 syyskuussa jatkuvan haun kautta. Karvonen ei halunnut suorittaa varastoalan työssäoppimisjaksoja omalla työpaikallaan, koska halusi haastaa itseään tutustumalla erilaisiin varastoihin.

“Suoritin työssäoppimisjaksot Dentopoliksen hammashoidon varastolla ja Balmuirin varastolla Ruskossa.”

Vahvuutena ihmisten kohtaaminen

Edellisistä opiskelu- ja työpaikoistaan Jenni Karvonen on ottanut mukaansa ihmisläheisen työotteen.

“Mielenterveys- ja hammashoitolatyöskentelystä olen saanut rohkeuden kohdata ihmisiä, vaikka he olisivat erilaisia. Tämä taito heijastuu nykyisessä työssäni erityisesti asiakaspalvelutilanteissa, jossa ollaan tekemisissä ihmisten kanssa”, hän sanoo.

Nykyisissä opinnoissa parasta ovat Karvosen mielestä olleet käytännön työtunnit sekä yhteisöllinen tunnelma opiskelijoiden ja opettajien kesken. Myös itseluottamus on kasvanut.

“Opinnot vahvistivat ammatillista itsevarmuuttani. Tuntuu ihan uskomattomalta, että minulla on nyt kolme ammatillista perustutkintoa ja vakituinen työpaikka, “Karvonen iloitsee.

Jenni Karvonen jää myöhemmin syksyllä äitiyslomalle, jonka jälkeen hän palaa takaisin tutulle työpaikalleen Lumingerielle. Tulevaisuudessa häntä voisivat kiinnostaa esimerkiksi ammatillisen ohjaajan tai esihenkilön työt. Logistiikka-alaa hän suosittelee sitä vähänkin harkitseville.

“Ala on mukava ja sopivan fyysinen. Olen itse tällä hetkellä paljon paremmassa kunnossa, koska töissä pääsee liikkumaan. Työ on monipuolista, ja erilaisilla varastoilla työn sisältö vaihtelee. Suosittelen, olen tykännyt hirveästi!”