Työntekijän oppisopimus muuttui yrittäjän erikoisammattitutkinnoksi

Yrittäjä Tiina Hurme on tyytyväinen siihen, miten hyvin oppisopimus palvelee omaa yritystä.

Tiina Hurme on onnellinen yrittäjä, joka suorittaa yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa oppisopimuksella omassa yrityksessään, puhelinpalveluja yrityksille tuottavassa Solmia yrityspalvelut Oy:ssä. Alun perin Hurme aloitti suorittamaan työntekijän oppisopimusta, mutta matkan varrella suunnitelmat muuttuivat.

–Pikkuhiljaa ajatus yrittäjäksi ryhtymisestä kypsyi ja lopulta päätin, että on oikea hetki. Oppisopimukseni muutettiin vastaavasti yrittäjän oppisopimukseksi kesken koulutuksen, Hurme kertoo.

Päätöstä ei ole tarvinnut katua. Hurme on hyvillään yrittäjän elämästä ja kehuu valintaansa aivan loistavaksi. Apua päätökseensä hän sai muun muassa coachaajaltaan ja lähipiiriltään. Varsinkin monet tutut yrittäjät kannustivat tarttumaan tilaisuuteen.

– Vastuu on suuri, mutta niin on oma vapauskin, Hurme summaa. Yrittäjyyden käynnistymisen ja muuttuneen oppisopimuskoulutuksen myötä muuttuivat myös Hurmeen tavoitteet. Aiemmin opinnot olivat suunnattu työnantajan palvelukseen, kun taas yrittäjänä opinnot ajavat omaa yritystä eteenpäin.

– Alkuvaiheessa koulutuksen hyödyt näkyivät heti. Omalle yritykselle tehdyt liiketoimintatavoitteeni selkiintyivät ja oma motivaationi kasvoi, koska teen itselleni, Hurme kertoo.

Yrittäjänä Hurme on ollut tyytyväinen siihen, miten mutkattomasti oppisopimusmuutos tapahtui. Itse opetuksen paras puoli on ollut sen käytännönläheisyys. Aika, jonka Hurme käyttää opintoihin, on helppo irrottaa, koska se menee suoraan yrityksen hyödyksi.

– Jos opinnot olisivat kovin teoriapainotteisia, olisi vaikea ottaa aikaa muutenkin kiireisestä aikataulusta. Nyt tiedän, että monesti opiskelu jopa helpottaa arkea, Hurme sanoo. Hurme kehuu kouluttajia ja kehottaa työnantajia tarttumaan oppisopimusmahdollisuuteen. Opinnot ovat edenneet hyvin ja näyttötyö on enää loppuviimeistelyä vaille valmis.

– Olen saanut opiskeluista paljon ja minulla on ollut runsaasti uutta opittavaa, vaikka olen opiskellut ennenkin, muun muassa kaupallisia aineita yliopistolla, hän kertoo.