Kansainvälistä merkonomikoulutusta Kaukovainiolla

Kansainvälisesti painottuneet liiketalouden opinnot ovat Matilda Kaistolle juuri sitä, mitä hän jatko-opinnoilta toivoo.

Matilda Kaisto opiskelee ensimmäistä vuotta kansainvälisesti painottunutta liiketalouden perustutkintoa. OSAOssa voi opiskella merkonomin tutkinnon kokonaan englanniksi, ja juuri se oli Matildalle tärkein syy lähteä opiskelemaan alaa.

– Halusin opiskella kansainvälisyyttä ja hyödyntää englantia myös opiskelussa. Etsin tietoa OSAOn sivuilta merkonomitutkinnosta, ja tämä kv-vaihtoehto tuli esiin, Matilda kertoo.

Se tuntuikin nuoresta naisesta juuri hänelle räätälöidyltä. Opinnoissa yhdistyy kaikki, mitä hän ammatiltaan haluaa. OSAO on auktorisoitu IB World School. Opinnot ovat kokonaan englanniksi ja ammattiopintojen lisäksi opintoihin sisältyy International Baccalaureate career-related -ohjelman opintoja, jotka antavat hyvät valmiudet jatko-opintoihin.

– Opinnot ovat olleet tosi mukavia ja koulutus on vastannut mielikuviani. Pidän erityisesti siitä, että meitä opiskelijoita on monista eri maista kuten Intiasta ja Filippiineiltä.

Matilda suosittelee koulutusta kaikille liiketaloudesta ja kansainvälisyydestä kiinnostuneille. Matildan ryhmässä opiskelijat ovat iältään 16–20-vuotiaita. Opiskelu englanniksi ei ole Matildan mukaan vaikeaa, joskin se vaati alkuun hiukan totuttelua.

– Olen matkustellut paljon ja käyttänyt englantia, mutta silti alussa vaati totuttelua, että kieltä alkoi käyttää luontevasti opintojen yhteydessä.

Matilda pitää ihmisten kanssa olemisesta ja asiakaspalvelutyöstä. Opintoihin kuuluvan, kolmannen vuoden pitkän työpaikalla tapahtuvan oppimisen jakson hän toivoo voivansa suorittaa ulkomailla.

– Paikan voi hankkia itse tai sitten sitä voi hakea koulun kautta.

Opiskelemaan hakeville järjestetään pääsykoe, jossa testataan opiskeluvalmiuksia, motivaatiota sekä suullista ja kirjallista englannin kielen taitoa. Pääsykoe sisältää kirjallisia osioita, ryhmätehtävän sekä henkilökohtaisen haastattelun. Englanninkielinen koulutus ei ole mukana yhteishaussa, vaan siihen haetaan suoraan OSAOn www-sivujen kautta.

Liiketalouden perustutkinnon nimi on muuttunut. 1.8.2018 lähtien merkonomiksi opiskellaan liiketoiminnan perustutkinnossa.

Tutustu englanninkieliseen liiketoiminnan perustutkintoon »