OSAO auttaa Monetraa assistenttien rekrytoinnissa

Kun Monetralla heräsi tarve löytää uusia osaajia sihteerin ja assistentin työtehtäviin, palvelujohtaja Soile Pajarinen vinkkasi asiasta OSAOlle. Viime syksynä alkanut yhteistyö on poikinut yritykselle jo kolme uutta työntekijää, ja jatkoa on luvassa keväällä.

Viime syksynä käynnistynyt OSAOn ja Monetran yhteistyö liiketoiminnan ammattitutkinnon opiskelijoiden kanssa kantaa hedelmää.  

Kolme joulun alla Monetralla työssäoppimisjaksolla ollutta OSAOn liiketoiminnan ammattitutkinnon opiskelijaa on jo työllistynyt yritykseen. Syksyn hyvien kokemusten ansiosta yhteistyölle on luvassa jatkoa: Liiketoiminnan ammattitutkinnosta assistentiksi valmistuville opiskelijoille on tarjolla Monetrassa työpaikalla oppimisen mahdollisuuksia myös tänä keväänä. 

Monetra on kuntaomisteinen konserni, jonka ovat perustaneet Oulun, Tampereen, Kuopion ja Jyväskylän kaupungit sekä neljä sairaanhoitopiiriä. Monetra tuottaa asiakkailleen esimeriksi talous- ja henkilöstöhallinnon palveluita, hallinto- ja hankintapalveluita sekä tulkkipalveluita.  

Monetran palvelujohtaja Soile Pajarinen kertoo, että ajatus oppilaitosyhteistyöstä oli ollut hänen mielessään jo jonkin aikaa. 

Olin pohtinut mielessäni, mistä voisimme saada Monetralle osaavia työntekijöitä sihteerin ja assistentin tehtäviin. Olin myös ajatellut, että meidän pitäisi tiivistää oppilaitosyhteistyötämme”, Pajarinen kertoo. 

OSAOssa innostuttiin heti Monetran tarpeesta. Yhteistyön ensiaskeleet otettiin Teams-palaverissa, ja myöhemmin syksyllä Pajarinen piti OSAOn opiskelijoille info- ja kyselytilaisuuden Monetran mahdollisuuksista. 

Pajarinen sanoo, että OSAOn kanssa tehtävä yhteistyö on Monetralle merkityksellistä monella tavalla.  

“Monetra tarvitsee uusia osaajia. Meille on myös tärkeää, että voimme yhteistyön kautta olla vaikuttamassa opetuksen sisältöön. Työpaikalla oppimisen kautta oppilaitos pääsee näkemään, millaista työn arki on. Tällä tavalla kehitämme yhdessä opetusta vastaamaan entistä enemmän työelämän tarpeita. Yhteistyömme on win-win-tilanne molemmille osapuolille”, Pajarinen sanoo. 

Työpaikalla oppiminen on väylä rekrytointiin

OSAO vastaa osaavien käsien tarpeeseen joustavasti yhteistyössä työnantajien kanssa. Monetran tavoitteena on saada yhteistyöstä OSAOn kanssa osaavia työntekijöitä sihteerin ja assistentin tehtäviin. Oppimisjakso työpaikalla on hyvä tapa tutustua potentiaaliseen työntekijään. 

“Yrityksen näkökulmasta työssäoppimisjakson kautta työllistyminen on matalan riskin rekrytointitapa”, OSAOn liiketoiminnan opettaja Sanna Kurvinen kertoo.  

Kaikki kolme OSAOn opiskelijaa saivat Monetralta hyvät eväät työelämään. 

“Opiskelijat saivat työpaikalla hienoa ohjausta. Yhteistyö Monetran kanssa on ollut todella helppoa”, opettaja Sanna Kurvinen iloitsee.  

Tummaan mekkoon pukeutunut nainen seisoo työpöydän ääressä ja osoittaa tietokoneen näyttöä vieressä istuvalle vaaleahiuksiselle naiselle.
Maija Mikkelä (vas.) ponnisti työssäoppimisjakson kautta töihin Monetralle. Assistenttien toimintakenttä digitalisoituu kovaa vauhtia, kertoo palvelujohtaja Soile Pajarinen (oik.).

Assistentteja tarvitaan myös tulevaisuudessa

Soile Pajarinen sanoo, että assistenteille ja sihteereille riittää töitä myös tulevaisuudessa. 

“Meillä on melkein kuukausittain joku sihteeritason tehtävä auki. Toivoisin, että Monetralle työllistyttäisiin ensin perustehtäviin ja kasvettaisiin työn mukana esimeriksi vaativampiin johdon sihteerin tehtäviin”, Pajarinen visioi. 

Pajarinen sanoo, että digitalisaatio muovaa myös sihteerien toimintakenttää. 

“Menemme koko ajan kohti sähköisiä palveluita ja dokumentaatiota. Myös työkenttä on muuttunut digitalisaation myötä, ja työtä voidaan tehdä täysin etänä. Tarjoamme asiakkaille etäassistenttipalvelua pieniin tai isompiin tarpeisiin tuntihinnalla. 

Yhteistyö on Monetralle keino rekrytoida

Toimiva oppilaitosyhteistyö voi parhaimmillaan tukea organisaatiota kasvamisessa sekä osaavan työvoiman kouluttamisessa. Yhteistyö OSAOn kanssa on Monetralle ennen kaikkea rekrytointikanava, Pajarinen sanoo. Painoarvoa on myös vastuullisuudella. 

“Meille yhteiskuntavastuun kantaminen on tärkeää. Ajattelen, että kun ihmiset opiskelevat työllistyäkseen, meidän työnantajien vastuu on tarjota heille työssäoppimispaikkoja”, Pajarinen pohtii. 

Soile Pajarinen sanoo, että kokemus yhteistyöstä OSAOn kanssa on ollut positiivinen. 

“Tarpeemme otettiin vastaan heti, ja olemme päässeet kehittämään prosessia eteenpäin syksyn kokemuksien perusteella. Koska yhteistyömme OSAOn kanssa on hyvää, voimme tuoda esille Monetran erityistarpeita”, Pajarinen sanoo. 

Pajarinen ajattelee, että yhteistyöstä on hyötyä sekä työnantajalle että opiskelijoille. 

“OSAOn yhteistyön kautta pääsemme tutustumaan työnantajana työmarkkinoille tulevaan työvoimaan ja ennakoimaan suunnitelmallisesti omaa resursointiamme. Me saamme rekrytoitua osaajia tarpeisiimme ja valmistuneet opiskelijat työllistyvät.”  

Tehdään töitä yhdessä

OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Tarjoamme työpaikoille pitkäjänteistä ja tavoitteellista yhteistyötä sekä räätälöityjä palveluja. Tulemme mielellämme tutustumaan liiketoimintaanne ja kuuntelemaan osaamisen kehittämisen ja rekrytoinnin tarpeitanne. Suunnitellaan yhdessä tarpeisiinne parhaiten soveltuvat ratkaisut. 

Tutustu OSAOn palveluihin työpaikoille