OSAO lisää englanninkielisiä koulutusohjelmia

Liiketoiminnan rinnalle matkailualan ja ravintola-​alan perustutkinnot

Oulun opintovaihtoehdot toisen asteen englanninkielisiin koulutusohjelmiin laajenevat, sillä syksyllä OSAOlla alkaa kaksi uutta koulutusohjelmaa englanniksi. Haku englanninkielisiin koulutusohjelmiin liiketoiminnan, ravintola- ja catering-alan ja matkailualan perustutkintoihin on auki elokuulle asti.

Oulussa on kannettu pitkään huolta englanninkielisten koulutusohjelmien niukkuudesta: toisen asteen opintoja englanniksi on voinut suorittaa vain IB-lukiossa ja OSAOn liiketoiminnan perustutkinnon parissa. Mikäli lukio tai merkonomiopinnot eivät houkuttele, ovat vaihtoehdot opinnoille olleet vähissä. Nyt OSAOn englanninkielinen koulutustarjonta laajenee kahdella uudella koulutusohjelmalla ja Kaukovainion palveluiden yksikössä iloitaan syksyllä aloittavista uusista ryhmistä.

Englanninkielisiin koulutusohjelmiin otetaan parikymmentä uutta opiskelijaa kuhunkin koulutusohjelmaan.

“Koulutusohjelmat eivät ole tarkoitettu pelkästään peruskoulusta valmistuville, vaan myös aikuisopiskelijoille tai alan vaihtajille. Koulutusohjelma sopii myös suomea äidinkielenään puhuville, jotka haluavat opiskella englanniksi ja saada siten paremmat valmiudet vaikkapa työskentelyyn ulkomailla”, vinkkaa koulutuspäällikkö Jaana Hilli.

Hakijoilta edellytetään hyvää englannin kielen suullista ja kirjallista taitotasoa sekä suomen kielen alkeiden hallintaa.

“Koulutukset soveltuvat myös sellaisille, joiden kielitaito ei riitä suomenkielisiin koulutusohjelmiin. Englanninkielisiin koulutuksiin kuuluu myös suomen kieliopinnot, joten opiskelijoiden kielitaito ja työvalmiudet työskentelyyn täällä Suomessa paranevat koulutuksen aikana”, Hilli täsmentää.

Haku auki 19.8.2022 saakka

Haku kaikkiin englanninkielisiin koulutusohjelmiin on auki 19. elokuuta saakka. Opinnot alkavat liiketoiminnan perustutkinnossa 5.9.2022 ja  ravintola- ja catering-alan sekä matkailualan perustutkinnossa 3.10.2022.

Lue lisää matkailualan tutkinnosta

Lue lisää ravintola- ja catering-alan tutkinnosta

Lue lisää liiketoiminnnan tutkinnosta