OSAO ykkösvaihtoehto yli 2 200:lle nuorelle

Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku on päättynyt.

OSAOon haki yhteishaussa 2 231 ensisijaista hakijaa, mikä on 62 hakijaa enemmän kuin viime vuonna. Yhtä perustutkintopaikkaa tavoitteli keskimäärin 1,2 ensisijaista hakijaa.

Ammatillisen koulutuksen vetovoima säilyi Pohjois-Pohjanmaalla edelleen vahvana. Pohjois-Pohjanmaan nuorista 56 % hakeutui ensisijaisesti ammatilliseen koulutukseen ja 44 % lukioon.

”Alueen nuorista 61 % valitsi ammatillisista oppilaitoksista ykkösvaihtoehdokseen OSAOn. Pidämme edelleen kärkisijaa yhteishaun vetovoimaisimpana ammatillisena kouluttajana Suomessa”, sanoo OSAOn kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi tyytyväisenä.

Suosituimmat hakukohteet

Media-ala on jokavuotinen hakijoiden suosikki. Sähkö- ja automaatioala jatkoi viime vuonna alkanutta suosiotaan. Uusina vetovoimalistan kärkipaikoille nousivat prosessiteollisuus ja pintakäsittelyala.

Vetovoimaisimmat hakukohteet OSAOssa olivat (1. sijaisia hakijoita/aloituspaikka):

  • media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto 5,5
  • taideteollisuusalan perustutkinto, sisutusala 3,3
  • hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto 2,8
  • sähkö- ja automaatioalan perustutkinto 2,5
  • prosessiteollisuuden perustutkinto 2,3
  • pintakäsittelyalan perustutkinto 2,1

OSAOon valitaan 1 918 opiskelijaa. Osaan tutkinnoista järjestetään pääsy- ja soveltuvuuskoe kevään aikana. Opiskelijavalinnan tulokset julkistetaan aikaisintaan 15.6., ja koulutukseen valittujen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan viimeistään 29.6.

Ammatilliseen koulutukseen voi hakeutua ympäri vuoden jatkuvan haun kautta. Yhteishaku on peruskoulun päättöluokkalaisten hakuväylä toisen asteen opintoihin.

OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Koulutuskuntayhtymän konserniin kuuluvat OSAOn koulutusyksiköt, OSAO Edu Oy ja Virpiniemen liikuntaopisto. OSAO toimii Oulun seudulla ja Koillismaalla.

Lisätietoja

Yhteishaku-sivu

kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi, p. 050 538 3929