Senior Personal Trainer -koulutuksella lisää osaamista työhön

Senior Personal Trainer -koulutuksella lisää osaamista työhön

Liikkuminen on ihmisen perustarve. Senior Personal Trainer auttaa ikääntyvää liikunta- ja toimintakyvyn ylläpitämisessä.

OSAOn Virpiniemen liikuntaopistosta on valmistunut ensimmäinen ikäihmisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemiseen erikoistunut Senior Personal Trainer -kurssi. Koulutuksessa päähuomio on liikunta- ja toimintakyvyn ylläpitämisessä, mutta oppisisällössä huomioidaan myös uni, ruokailu ja muut tärkeät asiat.

Koko koulutuksen ajan opiskelijalla on oma seniori, jolle tehdään monipuolisen alkukartoituksen jälkeen yksilöllinen hyvinvointisuunnitelma. Palvelukodin asukkaalle rakennetun hyvinvointisuunnitelman toteutus on erilainen kuin juuri eläkkeelle jääneelle asiakkaalle. Senior Personal Trainer -opiskelijat ohjaavat opiskeluun liittyviä harjoituksia omille senioreilleen koko koulutuksen ajan. Käytännönläheinen opiskelutapa motivoi opiskelijoita, ja moni sanookin asenteidensa ja työnkuvansa laajentuneen koulutuksen myötä.

Valmistuneet ovat sosiaali- ja terveydenhuollon sekä liikunnan ammattilaisia. He ovat kertoneet saaneensa lisäarvoa niin fysioterapeutin, lähihoitajan, liikunnanohjaajan kuin hierojan työhön.

Senior Personal Trainer -koulutuksen seuraava toteutus on parhaillaan haettavissa. Koulutukseen osallistujat voivat olla asiasta kiinnostuneita, ei siis tarvitse olla asiantuntija jo valmiiksi. Orientoivalla jaksolla ja ennakkotehtävillä perehdytään perusasioihin, ja alan koulutusta saaneet tulevat mukaan varsinaisen koulutuksen alkaessa.

Toimintakyvyn ylläpitäminen antaa elämänlaatua, mahdollisuuden osallistua ja säilyttää omaehtoinen elämä myös ikääntyville ihmisille. Liikkuminen on ruokailun, turvallisuuden ja hygienian ohella perustarve ja -oikeus.

Teksti: Katri Virtanen
Kuva: kuvapankki