Watti-hanke tapasi työelämän edustajia Taivalkoskella ja Pudasjärvellä

Ammattiopisto Luovin ja Koulutuskuntayhtymä OSAOn toteuttama yhteishanke Watti – Vastavuoroisuutta työelämäyhteistyöhön jalkautui 3-4.6. Taivalkoskelle ja Pudasjärvelle.

Koronapandemian hellittämisen jälkeen nämä vierailut työpaikoille ja yhteistyötahojen pariin olivat ensimmäiset pitkään aikaan.

Matkatiimissä mukana olivat OSAOlta Sanna Määttä ja Merja Paloniemi sekä ammattiopisto Luovilta hankepäällikkö Marko Ylisirkka.

Ensimmäisen päivän vierailukohteita Taivalkoskella olivat Telatek Works Oy, Terveyspojat Oy, Hotel Herkko ja Työkeskus. Tämän lisäksi pidettiin yhteistyöpalaveri Taivalkosken kunnanjohtaja Kaisu Lehtinen-Nevalaisen, OSAO Taivalkosken yksikönjohtaja Esa Lahtelan sekä kehittämisyhtiö Naturpoliksen yrityskehittäjän kanssa. Kaikkien näiden toimijoiden kanssa käytiin rakentavaa keskustelua oppilaitosten ja työelämän yhteistyöstä.

Keskustelussa käytiin myös tärkeää ajastustenvaihtoa siitä, miten Taivalkoski ja sen ympäristöalueet voitaisiin pitää elinvoimaisina. Tämä onkin kasvukeskuksien ulkopuolella olevien pienten paikkakuntien todellinen haaste.

Toinen päivä aloitettiin vierailulla Hotelli Pikku-Syötteellä, josta matka jatkui yhteistyöpalaveriin Pudasjärven Kehityksen kanssa. Paikalla Pudasjärvellä oli myös OSAO Pudasjärven yksikönjohtaja Keiko Kaukko ja Kehitysyhtiön puolelta toimitusjohtaja Riikka Tuomivaara. Heidän kauttaan saatiin hyviä neuvoja, mihin yrityksiin ja alueella toimiviin hankkeisiin kannattaa olla yhteydessä.

Päivän päätteeksi oli vuorossa tutustuminen paikalliseen Työkeskukseen ja siellä erityisesti tuetun työn mahdollisuuksiin, muun muassa siirtymisestä avotöistä palkallisiin töihin.

Työtä on tarjolla

Taivalkosken ja Pudasjärven työnantajat lähettävät hankkeen kautta terveisiä potentiaalisille työntekijöille: työtä olisi tarjolla saman tien.

Alla on listattuna työnantajat, joihin voi olla rohkeasti yhteydessä ja kysellä lisää eri työmahdollisuuksista.

Telatek Works Oy Taivalkoskella hakee muun muassa hitsaajia, levyseppiä, koneistajia ja pintakäsittelijöitä vakituisiin työsuhteisiin. Myös työelämässä oppimisjaksot ovat mahdollisia koulutus- ja oppisopimuksella.

Yhteyshenkilö  
Ulla Mäkitalo
040 706 1934
ulla.makitalo@telatek.fi

Hotel Herkko Taivalkoskella hakee hotellin työtehtäviin monenlaisia osaajia. Yritykseen kuuluu myös kahvila-ravintola Kosken Toppari (huoltoasema) ja kesäkahvila Wanha Mylly. Myös työelämässä oppimisjaksot ovat mahdollisia koulutus- ja oppisopimuksella.

Yhteyshenkilö 
Kati Käsmä
08 71 71 700
kati@hotelliherkko.com

taiv

Hotelli Pikku-Syöte hakee tekijöitä muun muassa keittiöön, saliin, respaan ja siivoukseen.

Yhteyshenkilö 
Ilkka Tuominen
050 4658 659
ilkka.tuominen@pikkusyote.fi

EU:n sininen lippulogo, jonka alla teksti Euroopan unioni ja Euroopan sosiaalirahasto Logo, jossa teksti Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 Logo, jossa pisaran muotoisessa asetelmassa sinisiä, vihreitä ja punaisia kaarevia viivoja ja vieressä teksti Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.