Mahtavia mahdollisuuksia kansainvälisille urille

IB World School OSAO tarjoaa englanninkielistä, kansainvälisesti painotettua liiketoiminnan perustutkintoa, jonka osana opiskellaan IBCP-ohjelman opintoja. Kielitaito ja laaja liiketalouden osaaminen takaavat valmistuvalle opiskelijalle paljon erilaisia ura- ja jatkokoulutusmahdollisuuksia.

Englanninkielistä merkonomitutkintoa suorittavia Erika Käkelää ja Iryna Isaienkoa jännittää. He ovat menossa suorittamaan Business Management -koetta, joka on osa International Baccalaureate Career-related Programme (IBCP) -opintoja.

”IB-kokeet sisältävät oikeastaan kaikkea, mitä olemme tässä kolmen vuoden aikana opiskelleet, eli oikeastaan kaikkea yrityksistä ja liiketoiminnasta”, Käkelä kertoo.

IBCP-opinnot tarjoavat kattavan koulutuksen, jossa kansainvälisesti tunnustetut IB‑kurssit yhdistyvät ammatillisiin opintoihin. Osana opintoja opiskellaan IB Diploma Programme ‑moduuleja, joiden lopussa on ylioppilaskokeisiin rinnastuva kirjallinen IB-loppukoe. OSAO on ainoa suomalainen auktorisoitu IB World School, joka tarjoaa IB Career-related Programme -koulutusohjelmaa.

Kokemusta ja kansainvälisiä valmiuksia

Englanninkielinen merkonomikoulutus ja IBCP-opinnot antavat loistavat valmiudet jatko-opintoihin ja työuralle kansainvälistyvässä liike-elämässä. Kielitaito ja ammatillinen osaaminen karttuvat käsi kädessä.

”Opinnoista saa tosi hyvää kokemusta. Meillä on esimerkiksi ollut projekteja, jossa tehdään liiketoimintasuunnitelma ja kaikki”, Iryna Isaienko kertoo.

”Jos haluaa vaikka perustaa oman yrityksen jonakin päivänä, opinnoista saa paljon tietoa siihen, miten liiketoimintaa johdetaan ja miten siitä tehdään menestyvää. Ja tietenkin IB-tutkinto näyttää hyvältä myös CV:ssä!” Erika Käkelä listaa.

Sekä Käkelä että Isaienko mielivät töihin heti valmistumisen jälkeen. Käkelä tahtoisi pitää välivuoden ja katsoa, onko ala hänelle sopiva. Isaienko taas haluaisi lisää työkokemusta.

”Ei sen vaikeampaa kuin opiskelu suomeksi.”

Kokonaan englanninkielinen koulutus antaa hyviä eväitä toimia kansainvälisissä ympäristöissä Suomessa tai ulkomailla. Isaienko uskoo, että koulutuksen jälkeen ei varmasti tule eteen tilannetta, jossa ei pärjäisi englannilla.

”Opinnoista saa itsevarmuutta: niiden jälkeen ei ainakaan ujostuta puhua englantia!” hän toteaa.

”Jos haluaa työskennellä kansainvälisessä yrityksessä tai suunnata ulkomaille, englanninkielinen koulutus hyödyttää monella tavalla. Eikä tämä ole sen vaikeampaa kuin opiskelu suomeksi”, Käkelä täydentää.

Myös Ukrainasta kotoisin oleva Isaienko on sitä mieltä, että englanniksi opiskelu sujuu helpommin kuin ennakkoon uskoi. Opinnot ovat kuitenkin vaativia, joten ne ovat myös kiinnostavampia kuin koulutus omalla äidinkielellä.

Miksi kaikkien siis pitäisi ainakin harkita englanninkielistä koulutusta?

”Kysymyksen pitäisi oikeastaan kuulua ’Miksi ei?’”, Käkelä nauraa.

”Täällä oikeasti oppii!”

 

OSAOn englanninkieliseen koulutukseen on erillishaku yhtä aikaa yhteishaun kanssa.

Tutustu englanninkieliseen merkonomikoulutukseen

Tutustu IBCP-opintoihin