Kokki, englanninkielinen koulutus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Ravintola- ja catering-alan koulutus sopii sinulle, joka haluat kehittyä ruoanvalmistus-, leivonta- sekä asiakaspalvelutaidoissa ja työllistyä monipuolisiin ravitsemisalan työpaikkoihin. OSAOssa on mahdollista opiskella kokiksi kokonaan englanninkielellä. Koulutuksen jälkeen sinulla on ammatillisen osaamisen lisäksi vahva kielitaito ja valmiudet työskennellä tai opiskella kansainvälissä ympäristössä Suomessa tai ulkomailla.

Ammatti ja opinnot

Kokkina toimit monipuolisissa ravintola- ja catering-alan työtehtävissä. Alan työtehtävissä toimiminen edellyttää itsenäistä, omatoimista sekä vastuuntuntoista asennetta. Kokkina hygienia on sinulle kunnia-asia, kuten myös palveluasenteesi ja yhteistyökykysi. Työtä tehdään kestävän toimintatavan, hygieniavaatimusten mukaisesti ja noudatetaan alan sopimuksia ja säädöksiä.

Koulutus antaa sinulle hyvät valmiudet toimia alan monipuolisissa tehtävissä Suomessa ja ulkomailla. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista täydennetään oppilaitoksessa järjestettävällä koulutuksella. Opintoihin on mahdollista sisällyttää myös kansainvälistä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Valinnaisilla tutkinnon osilla pystyt rakentamaan itsellesi yksilöllisen, laajan osaamisen ravintola- ja cateringalalla.

Ammattitaitosi koostuu gastronomisesta osaamisesta, asenteesta, kielitaidosta, joustavuudesta, ja luovuudesta.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Ruokapalvelun osaamisalan suorittaneena osaat toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa. Englanninkielinen koulutuksesta saadun kielitaidon avulla saat erinomaisen mahdollisuuden työskennellä englannin kielellä kansainvälisissä työympäristöissä.

Työpaikkoja sinulle voivat olla esimerkiksi

 • ravintoloiden keittiöt
 • catering-alan yritykset
 • kahvilat
 • juhla- ja pitopalveluyritykset.

Ala työllistää hyvin ja koulutus antaa hyvän pohjan korkeakouluopintoihin (esimerkiksi restonomi (amk)), ammattitutkintoihin sekä erikoisammattitutkintoihin. Tutkinto antaa myös yleisen jatko-opintokelpoisuuden.

Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi.

Hakuaika

Haku on auki 2.4.-31.5.2024. Hakuaikaa jatketaan 12.8.2024 saakka.

Opintojen alkaminen ja kesto

Opinnot alkavat 7.8.2024. Koulutuksen kestoon vaikuttaa myös opiskelijan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

Koulutuspaikka

Kaukovainion yksikkö, palvelut, Opetusravintola Hilikku, Kasarmintie 8 H, 90100 Oulu

Opiskelijavalinta

Opiskelijat koulutukseen valitaan haastattelun perusteella. Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

 • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 1 pistettä
 • tarve koulutukselle, enintään 4 pistettä
 • motivaatio, enintään 5 pistettä

Hakijat kutsutaan haastatteluun sähköpostilla ja kutsun lähettämisestä lähetetään hakijalle tekstiviesti. Haastattelut yksikössä ovat viikolla 23.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta hyvää englannin kielen taitoa. Hakijan englannin kielen taito testataan valintahaastattelun yhteydessä. Suomen kielen osalta kielitaitosuositus on A1.3.

Opiskelun toteutusmuoto

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena. Oppilaitoksessa tapahtuvan opetuksen lisäksi koulutukseen kuuluu työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Opintoihin on mahdollista sisällyttää myös kansainvälistä työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta ja valinnaisista tutkinnon osista. Tutkinto suoritetaan osoittamalla ammattitaito aidoissa työtilanteissa. Tutkinto on valmis, kun vaadittavat tutkinnon osat on suoritettu hyväksytysti.

Pakolliset tutkinnon osat 85 osp
 • Ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp
 • Lounasuokien valmistus 40 osp
 • Annosruokien valmistus 25 osp
Valinnaiset tutkinnonosat 60 osp
 • A’la carte ruoanvalmistus 30 osp
 • Tilaus ja juhlaruokien valmistus 25osp
 • Katu- ja pikaruokien valmistus 10 osp
 • Kansainvälisessä toimintaympäristössä toimiminen 15 osp
 • Luonnontuotteiden hyödyntäminen 15 osp
Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Tutkinnon perusteet (ePerusteet-palveluun)

Hinta ja kustannukset

Koulutus on maksutonta. Opinnoissa tarvittavat alan työvaatteet ja kengät sekä opiskelumateriaalit opiskelijan tulee kustantaa itse.

Lisätiedot

Koulutuksen sisältöön liittyvät tiedustelut
Lisätietoa hakeutumisesta
 • OSAO Ovi -hakijapalvelut, p. 040 8266 060, ovi@osao.fi
Oppisopimuksen lisätiedot ja hakeutuminen

Hakeutuminen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen

 

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova.