Laskutusosoite

Operaattori: CGI Suomi Oy
Välittäjän tunnus: 003703575029
Verkkolaskuosoite: 003709924453

Y-tunnus: 0992445-3

Leipomoalan ammattitutkinto, kondiittorikisälli

Elementti näyttää Voice Intuitiven kuuntelunapin ja translate-valikon

Ammatti ja opinnot

Leipomoalan ammattitutkinnon suorittanut hallitsee leipomon raaka-aineet ja niiden käytön.

Kondiittorikisällin koulutuksessa opit valmistamaan konditoriatuotteita alusta loppuun – massan valmistuksesta koristeluun ja viimeistelyyn asti. Hallitset elintarviketurvallisuuden, tuotelaadun ja työskentelet tehokkaasti ja joustavasti. 

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Leipomoalan ammattitutkinnon suorittanut voi toimia

  • kondiittorina leipomoissa, ravintoloissa ja konditorioissa
  • leipurina, paistajana, pakkaajana tai lähettämötyöntekijänä
  • itsenäisenä ammatinharjoittajana tai yrittäjänä

Jokaiselle sopiva tapa opiskella. Valitse juuri sinulle sopiva hakutapa.

Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi.

Jatkuva haku – kaikille

Kohderyhmä

Koulutus on sopiva sinulle, jolla on leipomoalan perustutkinto ja/tai kokemusta konditoriatuotteiden valmistuksesta. Haluat kehittää taitojasi ja edetä urallasi sekä olet kiinnostunut täytekakuista, leivoksista, jälkiruoista ja erityisruokavalioista. 

Tutkinnon suorittaminen edellyttää alan työpaikkaa.

Hakuaika

Haku ajalla 3.11.2025 – 12.1.2026.

Opintojen alkaminen ja kesto

Opinnot alkavat 9.3.2026. Koulutuksen arvioitu päättymispäivä on 17.12.2027. Opiskelijaksi valitulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaaminen ja todetaan, millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen opiskelija tarvitsee. Tämä määrittää opiskeluajan.

Koulutuspaikka

OSAO, Kaukovainion toimipiste, Kotkantie 2, 90250 Oulu.

Huom. 1.1.2026 alkaen OSAOn yksiköistä tulee toimipisteitä. 31.12.2025 saakka elintarvikealan koulutusta tarjoaa Kaukovainion yksikkö, palvelut.

Opiskelijavalinta

Pohjakoulutusvaatimuksena on alan perustutkinto tai työelämässä hankitut vastaavat tiedot ja taidot. Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen 0-5p
  • tarve koulutukselle 0-5p

Hakijat kutsutaan sähköpostilla haastatteluun hakuajan päättymisen jälkeen. Haastattelut järjestetään viikolla 4. Hakijalle lähettämisestä tekstiviestillä tieto kutsun lähettämisestä.
Valintatieto lähetetään sähköpostilla ja sähköpostin lähettämisestä lähetetään hakijalle tekstiviesti. Valinnasta tiedotetaan viikolla 5.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella, tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Arviointi tehdään OSAOssa paikan päällä. Kielitaidon arviointiin ei ole mahdollista osallistua verkon välityksellä.

Leipomoalan ammattitutkinnossa kielitaitosuositus on B1.1.Lisätietoa täältä >

Opiskelun toteutusmuoto

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka sisältää lähi- ja etäopiskelua sekä työpaikalla järjestettävää koulutusta. Lähiopetusta toteutetaan 1-2 kertaa kuukaudessa.

Oppisopimuskoulutus

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimusopiskeluna. Oppisopimus edellyttää alan työpaikkaa tai yrittäjänä toimimista koulutuksen aikana. Työpaikalla teet koulutustavoitteen mukaisia työtehtäviä käytännössä ja opiskelua täydennetään tietopuolisilla opinnoilla oppilaitoksessa. Lisätietoja oppisopimuksesta antaa Kirsi Pirinen, kirsi.pirinen@osao.fi,  puh. 040 541 3643.

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Pakolliset tutkinnon osat
  • Elintarviketurvallisuuden hallinta, 30 osp
  • Täytekakkujen, leivoksien ja konditoriakoristeiden valmistaminen, 30 osp
  • Pikkuleipien ja kahvikakkujen valmistaminen, 30 osp
Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan kaksi tutkinnon osaa)
  • Jälkiruokien ja patisserie-tuotteiden valmistaminen, 30 osp
  • Voileipäkakkujen ja cocktailpalojen valmistaminen, 30 osp
  • Leipomoalan kansallinen kilpailutoiminta, 30 osp
  • Leipomoalan taitotyö, 30 osp
  • Työpaikkaohjaajana toimiminen, 30 osp

Hinta ja kustannukset

Opiskelijamaksu on 250 € (alv 0 %).

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

Lehtori Ari Huhta p. 050 362 6151, ari.huhta@osao.fi

Lisätietoa hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelu, p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Hae koulutukseen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa. Käytä hakemuksen täyttämisessä mieluiten joko pöytätietokonetta tai kannettavaa tietokonetta. Liitä hakemukselle liitteeksi todistukset aiemmista opinnoistasi (PDF).

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen sen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.